Visit my YouTube channel here.

Connected (2008)

connected

Det ringer, det ringer.

Det er ikke ofte at det lages nyinnspillinger av Hollywood-filmer i Asia. Jeg har til nå ikke sett en eneste film, men nå kan det virke som om noe er på gang. Kan jo bli mye artig ut av dette, eller kanskje ikke.

Jeg likte Cellular. Det var en skikkelig popcornfilm som bød på spenning, og en film som aldri stod stille. Connected kopierer Cellular nesten helt til frem til slutten, men Connected byr på en annen lokalisasjon når alle tråder samles. Regissør Benny Chan klarer ikke helt å få Connected til å bli like spennende som originalen. Det er noe med skuespillerne i Connected som ikke klarer å levere overbevisende nok rolletolkninger. Spesielt mannen som spiller lederen for gjengen bestående av korrupte Interpol-agenter. Han overspiller og ser bare teit ut med klærne han har på seg. Mannen kan ikke kle seg for fem flate øre. Det topper seg når tre Interpol-agenter ikke tar av seg solbrillene når de er inne på flyplassen for å finne vår helt. Noe av de styggeste og dummeste jeg ser er mennesker som ikke tar av solbrillene når de entrer en bygning. Greit hvis man er lyssky og har problemer med øynene, ikke greit hvis man tror at man er kul med solbriller. Æsj! Sjekk hvor diggbar jeg er med mine store solbriller. Jeg bryr meg ikke om at solbrillene er tre ganger større enn hodet mitt og at jeg ser ut som en utenomjordisk skapning, for jeg er bare kul og trendy og hele den pakka.

Det man skal bite seg merke i er at regissør Benny Chan respekterer originalen. De fleste fjotter i Hollywood som lager nyinnspillinger av spesielt filmer fra Asia, pleier å spytte på originalene, de gidder ikke å jobbe i det hele tatt. De tror at bare man bruker navnet til den originale filmen vil folk automatisk se filmen på kino eller leie/kjøpe den. Heldigvis kan det virke som om dette begynner å avta, at folk har sett seg lei på sjelløse nyinnspillinger laget av talentløse mennesker som burde finne seg en ny jobb. Her har man i det minste gjort en god jobb med nyinnspillingen selv om skuespillerne ikke helt er overbevisende.

Var det nødvendig å lage en nyinnspilling av en helt grei film fra Hollywood som ikke er så gammel? Nei. Men jeg smiler fremdeles, jeg skjønner ikke helt hvorfor selv.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.