Visit my YouTube channel here.

We Own the Night (2007)

we-own-the-night.jpg

If you piss in your pants, you only stay warm for so long.

Jeg så virkelig frem til den nye filmen til Joaquin Phoenix. Hvem kan vel glemme hans fantastiske rolletolkning av Johnny Cash? Med seg på lasset har han fått med seg Mark Wahlberg og Robert Duvall. Eva Mendes er også med, men hun bemerker seg ikke og blir for liten i denne sammenheng.

Her vil det komme noen avsløringer, og for dem som ikke har sett filmen så ikke les dette avsnittet. We Own the Night kan deles inn i tre akter. Den første og andre akten er gode, mens filmen tryner i den siste akten. I den første akten følger vi det svarte fåret i familien Bobby Green, som blir spilt av Joaquin Phoenix. Hans bror og far er meritterte politimenn. Bobby Green eier en nattklubb der russisk mafia er stamgjester, og Bobby Green har en gode tone med dem. I første del av filmen forsøker hans far og bror til å få ham til å bli en tyster, men det er ikke aktuelt for Bobby Green. Helt til hans bror blir skutt. Da våkner hevnlysten i Bobby Green. Så kommer den andre akten der Bobby Green sier ja til å hjelpe politiet med å arrestere en av de mektigste narkobaronene, men dette vil få familiære følger i ettertid. Så kommer den tredje akten, og der ble filmen ødelagt for min del. Bobby Green blir politimann, og Bobby Green og hans bror er på jakt etter blodhevn. Hele avslutningen blir for lett.

2 ut av 3 akter av We Own the Night er av god kvalitet der man lærer å kjenne Bobby Green. Men den siste delen av filmen er ikke passende i det hele tatt, og det sporer for mye av. Hadde regissør James Gray klart å videreføre kvaliteten fra de to første aktene til den siste akten, hadde We Own the Night vært en meget bra film. Men han klarte ikke å holde stramme nok tøyler. Jeg forventet en spennende men samtidig en veldig mørk film. Jeg fikk det jeg ønsket helt til den siste akten begynte. Tempoet ble litt lavt i noen scener, og noen av scenene burde ha vært kortet ned.

Joaquin Phoenix er fantastisk i disse rollene der han spiller ond eller utstøtt. Men jeg må si meg skuffet over at Mark Wahlberg aldri fikk mer skjermtid. Det litt ødeleggende med tanke på hendelsene som skjer senere i filmen. Robert Duvall er en ringrev, og mannen med steinansiktet er sikker som banken.

Det var leit med den siste akten, for filmen er både velspilt og spennende.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.