Visit my YouTube channel here.

The Night Before (2015)

the night before

Et sterkt vennskap?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Tre venner som har glidd litt fra hverandre har hatt en juletradisjon i alle år der de har forsøkt å finne en legendarisk fest. Nå har en av dem stjålet tre invitasjoner til denne festen, og på veien forsøker de å finne vennskapet de en gang hadde.

The Night Before er regissert av Jonathan Levine, dette er regissøren som har laget filmer som All the Boys Love Mandy Lane, The Wackness, 50/50 og Warm Bodies. I hovedrollene finner vi Seth Rogen, Anthony Mackie og Joseph Gordon-Levitt. Michael Shannon har også en mindre rolle.

Jeg hadde større forventninger når jeg satte meg ned for å se The Night Before. Grunnen til det er at det er Jonathan Levine som har regissert filmen, og hans to siste filmer har vært veldig underholdende.

Men jeg må si at The Night Before skuffet meg litt. Dette er dessverre nok en film som fokuserer for mye på dophumor, jeg forventet litt mer av regissøren som lagde den fantastiske 50/50, der vi igjen fant Seth Rogen og Joseph Gordon-Levitt i hovedrollene.

Manuset er veldig enkelt, tre venner har forsøkt å finne en fest som skal være den beste festen som er å finne i byen. Men årene har gått, og festen har de ikke funnet. Det eneste som har skjedd er at to av vennene har gått videre i livet, den ene er i ferd med å bli far mens den andre har plutselig blitt veldig god i amerikansk fotball og han har blitt en kjendis. Den tredje står på stedet hvil, og han har gjort en stor tabbe som han angrer på som gjelder hans tidligere kjæreste.

Det blir mye dophumor, og det er selvfølgelig Seth Rogen som leker seg mest når han røyker, spiser og sniffer narkotiske stoffer. Problemet er at filmen aldri blir direkte morsom, humoren må jeg si er ganske svak, men det er noen halvmorsomme scener her. Men jeg lo ikke høyt en eneste gang. Da må det sterke vennskapet være redningen, tenkte jeg.

Jeg følte ikke at karakterene klarte å sjarmere meg. Det skal jo handlet om vennskap, noe filmen aldri klarer å få frem. Disse tre karakterene føles ikke ut som venner i det hele tatt, de har ikke kjemien eller et sterkt bånd som man kan føle som seer. Og når da humoren er middelmådig og ganske svak, så blir man sittende igjen med en komediefilm som er lett forglemmelig.

The Night Before har ikke mye til en historie å fortelle, noe en skulle tro med tanke på den første scenen man ser i filmen. Humoren er ikke smart, det er bare dophumor, det ikke noe annet man får se her. Men liker du den type humor, så er vel filmen verdt en titt.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, og ganske skarpt og detaljert til å være en komediefilm. Fargene er litt matte, og sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken fyller opp rommet i flere scener, da er lydsporet kraftig og fyldig med mye trykk og bruk av sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
Deleted & Extended Scenes (10 minutter)
Mr. Green Line-O-Rama (4 minutter)
Christmas In The Summer (6 minutter)
Making On Epic Party (20 minutter)
Gag Reel (1 minutt)
The Spirit Of Christmas (3 minutter)
Midnight Mass With Nana (4 minutter)
Drunkest Santas On The Block (4 minutter)
Whale Juice (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.