Visit my YouTube channel here.

Unbowed (2011)

unbowed

En sint professor med armbrøst.

En professor som har mistet sin jobb blir sint på en rettsdommer. Han skyter rettsdommeren med et armbrøst. Nå må han stå for retten igjen, og nå har han en plan og det er å rette søkelyset mot rettsapparatet i Sør-Korea. Han utfordrer hele rettsapparatet, spørsmålet er om han vil vinne.

Unbowed er en interessant film der vi følger en tidligere professor som mistet sin jobb på grunn av at han er en mann med høy moral. Men han er en av veldig få, og etter at han taper kampen om å få sin jobb tilbake i retten, skyter han dommeren i saken med et armbrøst.

Det viser seg at det er noe galt med denne rettssaken, for han er sikker på at dommeren han skjøt lyver om skadeomfanget etter at han ble truffet av en pil. Nå forsøker han å bevise dette i retten, han og hans advokat forsøker samtidig å utfordre rettsapparatet i Sør-Korea, for de mener at dommerne har for tette bånd.

Unbowed er delvis basert på en sann historie jeg har null kjennskap til. Men det jeg vet er at det er ekstremt mye korrupsjon i Sør-Korea, spesielt innenfor justis. På grunn av at jeg har sett en del filmer i denne sjangeren visste jeg utfallet fra første sekund. Det kom ikke som et stort sjokk når filmen var ferdig.

Det beste med filmen er når professoren ydmyker dommerne. Han har gjort sine hjemmelekser, han har studert lovparagrafer og han overkjører dommerne når de forsøker å gjøre det samme mot ham. De kødder med feil fyr!

Hvis du er interessert i temaet korrupsjon i et moderne land med god økonomi, er dette absolutt en film verdt å få med seg. Det eneste jeg ikke helt likte var når noe skjedde med protagonisten i fengselet. Det passet ikke inn i det hele tatt, for før denne hendelsen er Unbowed en veldig skarp og morsom film på grunn av holdningen til vår protagonist. Han er kongen av høy moral!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.