Visit my YouTube channel here.

Harmony (2010)

harmony

En kvinne som drepte ektemannen ved et uhell, føder et barn mens hun er i fengsel. Problemet er at hun kun kan beholde ungen i 18 måneder, etter det må ungen adopteres bort. Hvordan vil hun takle det? Jo, hun vil synge!

Harmony er en film mest for kvinner. Vi følger en gruppe med kvinner i et kvinnefengsel, og mange av dem er mordere. En av dem har en nyfødt unge, og hun vet at hun kun har 18 måneder sammen med unge før hun må adoptere ham bort. På samme tidspunkt blir hun medlem av et kor. Med dette koret får hun og noen av de andre innsatte et tettere bånd.

Harmony har et interessant univers, men det blir selvfølgelig for mye melodrama og tårer. Filmmusikken vil også få deg til å kaste opp.

Det jeg fant mest interessant og forstyrrende er at noen av de innsatte som har drept en annen person fortjener ikke å sone en dom i fengsel. Spesielt kvinnen som ble seksuelt misbrukt av sin far, hvordan i svarteste helvete kan hun bli straffet når hennes far misbrukte henne over flere år?

Så har vi moren til den nyfødte ungen. Hun dreper ektemannen uten å mene det etter at han har banket henne skikkelig opp og hun forsøker å beskytte sitt ufødte barn. Igjen, hva i svarteste helvete er det som foregår med rettsapparatet i Sør-Korea?

Jeg likte ikke slutten i det hele tatt. Mitt problem er at filmen og karakterene forsøker å få oss til å sympatisere med en karakter som gjorde en grusom ting og hun må ta konsekvensen av hennes egen handling. Jeg nøt dette øyeblikket, men jeg var på den andre siden av gjerdet. Filmen og karakterene forsøker sitt beste med å få seerne over til dem, det nytter ikke med undertegnede. Jeg er ingen billig mann!

Harmony er ikke en dårlig film, man får en merkelig følelse når man ser filmen med sine stereotypiske karakterer og vi ser heller ikke mye karakterutvikling. Men hvis du elsker litt billig melodrama, så kan Harmony kanskje være en film som vil røre deg litt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.