Visit my YouTube channel here.

30 Days of Night (2007)

30-days-of-night.jpg

That cold ain’t the weather, that’s death approaching.

30 Days of Night overrasket på en positiv måte. Det er flere gode sider enn negative sider med filmen, men den har absolutt sine problemer. For det første burde vampyrene ha snakket engelsk. Her har man satt sammen en blanding av vampyrer og huleboere, og det ble litt for fjollete selv om jeg likte utseendet på noen av dem. Lederen til denne hulebanden er gørr kjedelig og mangler totalt personlighet. Det var to andre der med noen merkelige ansikter som hadde passet bedre i lederrollen. Regissøren mister også grepet når filmen nærmer seg slutten. Mye av det gode som var skapt tidligere ble tildels ødelagt med en elendig slutt der sheriffen i byen tar et tøft valg. Mannen er tøff, det skal han ha. Kanskje litt for tøff slik at filmopplevelsen blir litt svekket.

Så over til det positive. Oppbyggingen og miljøet handlingen finner sted er genialt, og vi er tilbake til miljøet John Carpenter skapte med The Thing. Det var jo skapt tidligere, for det The Thing er jo en remake. The Thing fra John Carpenter er vel den beste filmen når det gjelder snø og isolasjon med merkelige skapninger som jeg har sett.

30 Days of Night bruker litt tid på å bygge opp de sentrale rollefigurene. De fleste vil jo dø, og det blir kun et halvhjertet forsøk. Vampyrene her er muligens litt for mange og overlegne, for de sparker totalt ræv. Filmen er spennende helt frem til de siste 15 minuttene. Da virker det som om manusforfatteren har gått tom for ideer når det gjelder slutten, og vi er vitne til en meget pinlig slutt. Frem til de siste 15 minuttene har du atmosfæren, det visuelle, grafiske scener, god filmmusikk og spenning. Man kunne kanskje ha kuttet ut liksminken litt, men det er litt småpirk fra min side. Skuespillerne gjør en ok jobb, men var et av de svakeste leddene i filmen. Ingen av dem gjorde en bra nok jobb i mine øyne, men det kunne ha vært verre.

7

4 thoughts on “30 Days of Night (2007)”

  1. Denne synes jeg var alright, vampyrene hadde en litt ny look og oppførsel, og kul story og setting. Alt i alt en meget kul film 🙂

  2. Mennesker er så dominerende på jordkloden at vi har skapt en fantasiverden med vampyrer, troll, giganter og andre vesener for å skape litt spenning. Men hva er poenget hvis menneskene ender opp med å dominere disse også? Skulle ønske det ble populært med å la menneskene tape i noen filmer, men det er vel like usannsynlig som at amerikanske krigsfilmer lar USA tape, eller at USA vinner en krig i den virkelige verden.

    1. Ja, du sier noe der. Nærmeste jeg kommer på er vel krimfilmer fra Hong Kong på 90-tallet der i det minste skurkene kom godt ut av det eller så døde alle sammen. Men dette var vanlige mennesker, ikke vampyrer eller andre vesener. Ikke rart at film begynner å bli en smule kjedelig og døende i mine øyne. Blir tøffere å følge med merker jeg, er så drittlei av all latskapen og det forutsigbare når man setter seg ned for å se en film eller ti. Begynner å bli flaut og kjedelig å være filmglad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.