Visit my YouTube channel here.

Armour of God (1987)

armour-of-god.jpg

Jackie sin tidligere kjæreste blir kidnappet av noen onde munker, og Jackie og hans gamle venn Alan må redde henne. Men det er mange hindringer i veien.

Jackie Chan stråler i Armour of God. Det folk forbinder mest med denne filmen er hendelsen som kunne ha kostet Jackie Chan livet. For mannen har aldri vært så nær døden som her. Et enkelt stunt der Jackie Chan skal hoppe over til et tre, ender med at han faller og treffer hodet på en stein. Resultat ble hull i hodet. Men takk og pris gikk det bra!

I Armour of God er Jackie Chan Asias svar på Indiana Jones og James Bond. Han er på jakt etter skatter, og reiser verden rundt for å finne dem. Nå må han få tak i to deler av rustningen Armour of God, for noen onde munker har kidnappet hans tidligere kjæreste og de slipper henne ikke før han har levert dem delene. Men Jackie er ikke bare Indiana Jones her, han har en avansert bil som James Bond hadde likt.

For mange kan problemet med Armour of God være at det er litt for mye dialog i filmen, og det tar litt tid mellom hver actionscene. Pga. ulykken til Jackie Chan, måtte man forandre mye på manuset slik at man holdt seg innenfor budsjettet og tidsrammen som var planlagt. Actionscener ble byttet ut med dialogscener, og for noen blir dette fryktelig kjedelig. Men for oss som er vant med disse filmene, byr Armour of God på god dialog og mye moro. Noe av dialogen kan være veldig fjollete til tider, men det er kun i noen få scener.

Armour of God byr ikke på de største stuntene, men noen av dem er det. Stuntet som er mest imponerende er når Jackie hopper over to bruer med bilen og de forfølgende motorsyklistene følger etter. Man blir sittende å gispe etter luft, for det er et enormt stunt. Vi kan ikke ha en Jackie Chan film uten noen heftige slåsskamper. Armour of God mangler en skikkelig skurk på slutten som virkelig kan gi Jackie kamp. Men moro blir det allikevel med fire transvestitter. For disse damene, som må være menn. De er virkelig skremmende, og er faktisk skumlere enn Freddy Krueger.

Det som virkelig er unormalt med Armour of God er at man faktisk kan se nakne damebryster i starten av filmen, og at Jackie Chan kysser sin kvinnelige motspiller rett på truten. Det er noen mindre kyss i løpet av filmen også. Dette er noe Jackie Chan har sagt i senere år at han ikke kan gjøre, da han har fanatiske kvinnelige fans som ikke takler å se på det. Det er en del gale fans der ute som kan skade seg selv og andre.

Armour of God er en herlig film som har action, sjarm og humor i massevis.

8

2 kommentarer til «Armour of God (1987)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: