Chinese Zodiac (2012)

chinese zodiac

Jakten på noen verdifulle bronsehoder.

Chinese Zodiac er den tredje filmen i Armour of God-serien. Dette skulle også være den siste store actionfilmen som Jackie Chan skulle medvirke i, noe jeg ikke helt tror på med dagens dataeffekter.

Chinese Zodiac har fått veldig dårlige kritikker, og det med god grunn. Jackie Chan er mer interessert i å ta opp problemer med kunstskatter som er i hendene til feil personer, enn å gi trofaste fans en god actionfilm. Jackie Chan har noe å si til land som har andres kunstskatter.

Den første, store actionsekvensen er god når Jackie Chan farer rundt en rulleskøytedrakt. Dette er den beste actionsekvensen i hele filmen, resten som venter er egentlig bare til å gråte av. Her er det mye vaier og dataeffekter som står for mye av actionscenene. Dette er selvsagt skuffende, men jeg forventet egentlig ikke så mye tanke på alderen til Jackie Chan.

Problemet med Chinese Zodiac er at den ikke er noe særlig underholdende. Den blir kun irriterende med all moralprekenen som Jackie Chan har å si til oss seere. Og når dialogen er grusom, karakterene er ubrukelige, det samme er skuespillerne som spiller de blåste karakterene, så sitter man igjen med en underholdningsfilm som ikke underholder. Jackie Chan har laget en film som de fleste vil gråte av, og med god grunn. Dette er en farse som ikke har mye til felles med de to første filmene i serien, og som egentlig ikke har mye med Jackie Chan å gjøre i det hele tatt. Noen må ha kidnappet Jackie Chan, og erstattet ham med en tungt tilbakestående kineser med stor nese, men uten hjerne.

Noe av det verste jeg har sett er når Jackie Chan og kompani er i jungelen og møter på en gruppe med pirater. For det første så ser man tydelig at jungelen er en scene, og piratene har stjålet klærne til Village People. Det er ikke bare piratene som går dårlig kledd, så å si alle karakterene har klær fra 80-tallet. Du vil bli kvalm av klærne, fargene og den jævla dårlige filmmusikken.

Dette er en suppe av en film med for mange karakterer og et elendig manus med trøtte karakterer uten personlighet. Hvis Jackie Chan hadde hatt en tilbakestående bror, så hadde Chinese Zodiac vært mesterverket hans. For det er ikke særlig morsomt eller underholdende når en føler at man ser en film som er skrevet av barnehagebarn. Gjør deg selv en stor tjeneste, hold deg langt unna Chinese Zodiac, dette er ikke en Jackie Chan-film! Han ble kidnappet og byttet ut etter den fine åpningen med rulleskøytedrakten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.