Visit my YouTube channel here.

Batman Begins (2005)

Begynnelsen.

Bruce Wayne er på en lang reise for å finne tilbake til seg selv. En dag møter han en interessant person ved navn Ducard, som vil hjelpe Bruce Wayne med å vinne over sin frykt og trene ham i kampsport. Bruce Wayne føler at han har mye til felles med denne karen når det gjelder livssyn, men under treningen får Bruce Wayne et annet livssyn og det skjærer seg mellom ham og Ducard. Bruce Wayne reiser tilbake til Gotham City for å bekjempe kriminalitet og korrupsjon. Batman blir skapt for denne jobben, men fortiden vil innhente ham etter hvert.

Batman-serien startet i sin tid lovende med Michael Keaton som Batman i de to første filmene. Men Michael Keaton var for meg ikke troverdig i det hele tatt som Batman. Han var glimrende som Bruce Wayne, men han var ikke macho nok for Batman-karakteren. Michael Keaton ble byttet ut senere med Val Kilmer og George Clooney. To habile skuespillere, men disse to var ikke troverdige som Bruce Wayne eller Batman. Snakk om bomskudd, men filmene etter de to første Batman-filmene eksisterer ikke i min verden. Søppel fra ende til annen.

Men så bestemte filmselskapet seg for å begynne på nytt, for de følte vel at her var det penger å tjene da superheltfilmene kom på samlebånd i en periode. Og flesteparten tjente gode penger. Skuespilleren som ble valgt til å spille Batman ble Christian Bale. Mannen var best kjent for American Psycho, som var hans store gjennombrudd. Mannen er kjent for å leve seg virkelig inn i rollene han spiller, og det kan man virkelig se i The Machinist. Han var muskulær i American Psycho, og syltynn i The Machinist. Syklig tynn vil jeg si.

Christian Bale er virkelig dyktig, og er en av nåtidens beste skuespillere. Og mannen klarer virkelig å skape en ny Batman. I starten så ser man raskt at dette virkelig er en dyktig skuespiller. Du ser hatet og en forvirret Bruce Wayne. Det er fantastisk å se på rett og slett. Etter hvert mykner han litt opp. Men som Batman er han steinhard, og det var et sjakktrekk å la Batman få en skikkelig aggressiv stemme som mange ikke liker, men jeg tar av meg hatten. Pokker heller, for en slik aggressiv og intens Batman har jeg aldri opplevd før. Det var komisk å se på Michael Keaton som en slags blanding av RoboCop og Batman, da drakten var veldig stiv og lite bevegelig. Det har de rettet på her, for her kan Batman bevege seg mye friere enn det han kunne gjøre i de første filmene.

Filmen er en nytelse visuelt sett, og filmmusikken er herlig og variert og bidrar sterkt til en fantastisk filmopplevelse. Her har du alt du kan ønske deg av gode skuespillerprestasjoner, og ikke minst heftige actionsekvenser. Og det tøffeste er når Batman tar i bruk kjøretøyet som er spesiallaget. Dette kjøretøyet passer som hånd i hanske med den nye Batman, og viser klart at vi har med en mye mer aggressiv Batman å gjøre enn i tidligere filmene.

Historien i Batman Begins er interessant, og filmen fokuserer på opprinnelsen til Batman. Vi blir godt kjent med Bruce Wayne, og vi får virkelig forståelse for hans indre demoner. Dette er filmens store styrke, på samme måte som i Spider-Man 2 der Peter Parker må ta et valg med det med å være en vanlig borger og superhelt.

Det virker som det har kommet en trend der filmskaperne forstår at vi som publikummere vil komme under huden på rollefigurene, da tenker jeg spesielt på superheltfilmer, noe som selvsagt er positivt. Er det noe negativt med filmen, så er det Liam Neeson. Mannen er ikke troverdig i mine øyne som karakteren han spiller, og man ser tidlig at Christian Bale virkelig er på et annet nivå enn Liam Neeson. Liam Neeson virker ærlig talt uinspirert her. Skal jeg trekke frem det største problemet med filmen, så er det skurkene som er for kjedelige. Liam Neeson som Henri Ducard er ikke interessant nok, og Scarecrow får for lite skjermtid. Cillian Murphy som Scarecrow er den som imponerer mest ved siden av kongen, Christian Bale. Det er nok av gode skuespillere i filmen, men de må dele den korte skjermtiden de får. Katie Holmes gjør en grei rolle egentlig, men fremdeles irriterer hun meg med at hun spiller på det samme registeret hele tiden. Silkemyk stemme, og et søtt smil er repertoaret til denne kvinnen. Hun er ikke en god skuespiller, og det vel på tide at noen oppdager dette. For det begynner virkelig å bli flaut å se på!

Batman Begins er muligens den beste superheltfilmen jeg har sett. Filmen har en god historie, og Christian Bale er som skapt for denne rollen. Minuset med filmen er hovedskurken som ikke er interessant nok, og Scarecrow får for lite skjermtid. Christopher Nolan viser også at han ikke har helt kontroll på nærkampene, det er vanskelig å se hva som foregår da det klippes så raskt her.

Ellers er dette en fantastisk film som startet noe virkelig unikt, en superhelt som alle lo av etter noen forferdelige filmer, men som ble tatt vare på av en kommende storregissør som visste hva han gjorde. Resultatet ble en filmtrilogi som blir vanskelig å overgå, og to enkeltfilmer som er noe av det beste som er laget, uansett sjanger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.