Visit my YouTube channel here.

Batman (1989)

batman

Tell me something, my friend. You ever dance with the devil by the pale moonlight?

Nå er det lenge siden jeg så den første Batman filmen. Det var klart den beste i Batman serien før Batman Begins kom ut. Michael Keaton som Batman fungerer ikke helt synes jeg. Han blir litt for pinglete sammenlignet mot Christian Bale sin Batman tolkning i Batman Begins. Michael Keaton fungerer bedre enn Christian Bale i det sivile liv som Bruce Wayne.

Når det gjelder Jack Nicholsons rolletolkning av Joker, sitter jeg med blandede følelser. Jeg har ikke lest noen Batman blader, men i filmen synes jeg Joker blir slitsom i lengden. Det er selvsagt noen gullkorn, men det er mye som ikke fungerer med den svarte humoren. Noen ganger føltes det ikke ut som svart humor i det hele tatt, og da har man bommet. Om det er Jack Nicholson sin rolletolkning eller om det er et dårlig manus, det kan jeg ikke svare på. Jeg sitter litt med følelsen at Jack Nicholson ikke var rett mann til Joker karakteren.

Batman byr ikke på noen store actionscener, og Tim Burton ville helst ikke bruke mye CGI. Batman har ikke holdt seg like godt som jeg hadde forventet. Det er for lite action, og Michael Keaton fungerer ikke like bra som Batman. Hans rolletolkning av Batman er ikke like fryktinngytende som Christian Bale sin rolletolkning. Historien er også svak, det skjer veldig lite. Jeg lurer litt på hva Tim Burton egentlig ville oppnå med Batman. Historien og karakterdybden er syltynn, og filmen er heller ikke en renspikket actionfilm.

Jeg gleder meg veldig til den nye Batman filmen. Vi stifte et nytt bekjentskap med Joker. Håper det blir en bedre Joker enn i Batman, og det tror jeg med stor sannsynlighet at det blir når det er Christopher Nolan som er regissør.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.