Visit my YouTube channel here.

Vendetta (2013)

vendetta

Hard hevn.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En soldat returnerer hjem og finner ut at noen slemme menn har drept hans foreldre. Nå er han ute etter hevn, men like bak er politiet og hans arbeidsgiver.

Filmen er regissert av Stephen Reynolds, og Vendetta er hans første spillefilm. I hovedrollen finner vi Danny Dyer, en mann som har medvirket i veldig mange filmer. Du husker han kanskje fra filmen Doghouse?

Vendetta er en typisk mørk actionthriller fra Storbritannia. Her følger man en topptrent soldat som torturerer og dreper skurkene på en måte som tar oss med tilbake til torturfilmer som Saw-filmene. Protagonisten er en tøff og kald mann som gjør det de fleste drømmer om hvis man er en smule hevnlysten.

Vendetta har dessverre for mange problemer til å gjøre dette til en film man vil huske i ettertid. For det første er skuespillerne ikke gode nok, karakterene er ikke velskrevne og filmen introduserer for mange karakterer. Det gjør at Vendetta har en ujevn rytme som til slutt gjør filmen kjedelig da den bruker for mye tid på uinteressante karakterer uten særlige personlighet.

Protagonisten fungere greit som en hevnlysten mann. Men scenen som avslutter filmen hører ikke hjemme i dette universet. Plutselig har protagonisten blitt en slags superhelt som Batman, der han lusker rundt i mørke smug og redder kvinner fra bli voldtatt. Stephen Ryers har planer om en oppfølger, så det virker som om det kan bli en serie ut av Vendetta.

Vendetta er en hard og brutal film, men den ønsker å fortelle litt for mye slik at den mister helt rytmen.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, lyst og ganske skarpt.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet er greit nok, lyden er ganske luftig i enkelte scener. Det er for det meste fronthøyttalerne som får mest å jobbe med under actionscenene.

Ekstramateriell:
Director’s short film (15 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.