Visit my YouTube channel here.

The Illusionist (2006)

the illusionist

Everything you have seen here has been an illusion.

Jeg trodde det skulle være litt mer fart i The Illusionist, men da så jeg feil film. The Illusionist er først og fremst en kjærlighetsfilm, men som også straffer de slemme personene i filmen etter hvert.

Vi har tre gode skuespillere med i filmen. Paul Giamatti, Rufus Sewell og Edward Norton. De leverer alltid, men jeg har sett Edward Norton gjøre bedre rolletolkninger. Noe som ødelegger er hans forferdelige blandingsdialekt. Det høres falskt ut, og han takler rett og slett ikke dialekten han prøver seg på.

Filmens hovedproblem er at vi aldri blir kjent med Edward Nortons rollefigur, Eisenheim. Hvem er han, og hvor kommer han fra? Vi ser bare noen små klipp fra hans barndom. Når hele filmen skal dreie seg om denne rollefiguren, så kreves det at man går mer i dybden på ham. Det er ikke mye magi man får se her. Det hele dreier seg om forbudt kjærlighet og kampen mellom prinsen og Eisenheim. Det samme gjelder også kjærlighetsforholdet mellom Eisenheim og Sophie. Hvorfor betyr de så mye for hverandre? Vi blir aldri fortalt dette på en utfyllende måte.

The Illusionist er en god film, men den er litt for lang og mangler dybde. Jeg skjønte raskt at her må man følge med, for dette er en film som er ute etter å lure deg trill rundt. Det sier seg selv når filmen heter The Illusionist. Jeg skjønte hva som foregikk når det gjaldt kjærlighetshistorien, men ble litt lurt når det kom til prinsen sin historie. Der ble jeg tatt på senga.

7

2 thoughts on “The Illusionist (2006)”

  1. Noe av det jeg likte best med historien var en liten finte med prinsen. Han var en egosentrisk voldelig person, men han var kanskje også Østerikes første virkelige visjonære politiker. Hans hovedårsak til at han ønsker å kuppe sin far, er at faren er en reaksjonær diktator, mens prinsen ønsker demokratiske forandringer. Det geniale er at dette skjønner man ikke underveis, man trenger puslespillbitene fra hele filmen. Elsker vrier hvor skurken har flere sider og er mer kompleks enn først antatt. Også riktig skuespiller til Prinsen, Rufus Sewell stjeler alle scenene han er i, Giamatti er også stor i denne filmen.

    1. Kjøpte denne på BD, følte jeg måtte gi den en ny sjanse. Gleder meg til å se den igjen, tror det er en film som kan vokse etter et gjensyn. Fin rolleliste, helt enig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.