Visit my YouTube channel here.

Hard to Kill (1990)

This is for my wife. Fuck you and die!

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

Mason Storm er en ærlig politimann som filmer en korrupt politiker når han bestiller et drap på en annen politiker. Mason Storm blir oppdaget, og det ender med at han får et ublidt besøk av noen skurker som dreper hans kone og etterlater Mason Storm i koma i syv år. De tror selvsagt de drepte ham, men Mason Storm er en seiglivet mann som er ute etter hevn! Nå har han våknet opp, og med hjelp av ei sexy berte trener han seg opp igjen, og det viser seg at hans sønn fremdeles er i live.

Jeg setter fremdeles pris på de gode, gamle filmene til Steven Seagal. I Hard to Kill er han som vanlig hardtslående og brutal, han går og løper som en dame. Du finner heller ikke en mer rakrygget mann. Det går ikke an å misslike Steven Seagal tidlig på 90-tallet, mannen hadde glimt i øyet og han var som en actionhelt skulle være. Drepe skurkene, knulle den fineste dama. For Kelly LeBrock er skikkelig heit i Hard to Kill.

Et problem med Hard to Kill er at jeg ikke helt klarte å plassere noen av skurkene. Noen var politimenn, hva var de andre? Leiemordere eller politimenn? Irriterende, men jeg antar at de var leiemordere.

Man kan le så mye man vil av Steven Seagal, men han var ganske tøff i de første filmene han medvirket i, minus hans damenykker. Jeg skjønner fremdeles ikke at han har latt kroppen sin forfalle så mye han har gjort. Han har ikke mye muskler, han virker egentlig veldig lat, så kanskje det ikke er en så stor overraskelse at han ser ut som hvalross nå om dagen. Kanskje han burde få treningstips av Sylvester Stallone og få låne litt av hans medisinske preparater, det er slik en actionhelt skal se ut, selv om han har passert 60 år.

Hard to Kill er hardtslående, og har en herlig slutt der Steven Seagal kommer med en av tidenes beste replikker når den ene skurken får sitt. Du vet hva du får med Hard to Kill, og Steven Seagal er faktisk veldig leken og morsom her. Filmen er idiotisk med dårlig filosofering og annet snadder, men det er også poenget! Jeg nyter det, og jeg savner filmer som dette, derfor blir disse filmene bedre for hver gang jeg ser dem igjen. Dette er en undervurdert film som Steven Seagal eier, mannen har mer karisma enn mange av dagens såkalte actionhelter har.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 1/10

Dette er en katalogtittel som ser litt slitt ut. Bildet er veldig mykt, og på kanten av høyresiden så er bildet lysere. Man ser også tendenser til pulserende bilde. Men i dagslys så ser bildet veldig bra ut, det er skarpt med gode farger, men mesteparten av handlingen finner sted på kvelden og innendørs. Hard to Kill på Blu-ray Disc er betraktelig bedre enn DVD-utgaven, så elsker du filmen, behøver du ikke å nøle med å kjøpe denne utgaven.

Dialogen er klar, men lyden er litt tynn, noe som jeg forventet av en film fra denne tidsperioden. Lydsporet tar i bruk sidehøyttalerne noen ganger også. Lydsporet benytter seg mest av senter og fronthøyttalerne, og det er lite aggressivt.

2 thoughts on “Hard to Kill (1990)”

  1. Slutten er ganske fin mener jeg å huske. Her står Seagal men en fyr som gissel, og er ganske nervøs når politiet kommer stormene, og så er det en lang deilig pause før de sier at de vet han er uskyldig. Dog tar de seg tid til å sikte litt på han først, bare for å stresse han litt ekstra. Men, det er denne type scener som så klart gjør filmen supersjarmerende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: