Visit my YouTube channel here.

Out for Justice (1991)

out for justice

Ginos partner blir drept av Richie Madano, og Gino vil ha hevn.

Out for Justice er OK popcornfilm, og en typisk Steven Seagal film. Som vanlig må Steven Seagal ordne opp i nabolaget da en gammel kjenning klikker fullstendig og dreper nesten alt han ser. Så Gino må samarbeide med den lokale mafiaen, slik at man kan sette en stopper for Richie Madano.

Richie Madano blir spilt av William Forsythe, og er en skuespiller jeg har alltid hatt sansen for. Her er han herlig som en gal morder som har mistet totalt styringen. Dessverre blir ikke den siste kampen mot kong Steven Segal noe høydepunkt, da William Forsythe ikke kan slåss for fem øre. Det som er litt ødeleggende for Steven Seagal er at mannen så å si aldri blir truffet av et knyttneve, slag eller spark. Det eneste som klarer å treffe denne supermannen er kuler.

Selv om Out for Justice har kort spilletid, blir den til tider litt kjedelig, spesielt mot slutten. Gino går rundt i sirkler, og det blir for mye repetering. I Out for Justice får vi også se en annen side ved Steven Seagal. Han er en drapsmaskin og en dårlig kiropraktor, men også en dyrevenn. En myk Steven Seagal er ikke så ofte man ser.

5

6 thoughts on “Out for Justice (1991)”

 1. Her er du alt for streng. Scenene i baren og i butikken er alt for gode til å bare gi karakteren 5. Segal kjører til og med en millitærberet i starten av filmen, noe som er rimelig sinnsykt å gjøre, spesielt siden han kombinerer det med en short sleeve vest (mener jeg å huske).

  1. 🙂 Favoritten min er Hard to Kill, Out for Justice er det lenge siden jeg har sett, men husker de to scenene. Barscenen skulle vært litt lengre, den er fin, men mangler energi og galskap når tempoet burde økes i mine øyne, slik de beste filmene gjør når man som seer sitter og gliser og vil ha mer.

   Hvilken er din favorittfilm med Steven Seagal?

   1. Det må være Under Siege. Chief (chef) Ryback er kongen – ingen over ingen under. Måten Admiralen i krigsrommet i Pentagon sier «Chief Ryback, yes Sir, best of the best, wish we had him with us on this mission” er en vakker scene.

    Når det er sagt støtter jeg hard to kill som en god film, men syntes også Above The Law er bra da Silva jo er helt fenomenal og en av de beste bad guys gjennom tidene.

    1. Ja, Silva er konge! Er også fan av hans siste gode film som var Exit Wounds. Ikke et mesterverk, men underholdende på Seagal-måten.

     Når vi snakker om Seagal og nittitallet så tenker jeg stadig på den undervurderte diamanten, Stone Cold (1991) med Brian Bosworth. Pokker, jeg elsker den filmen!

 2. Ja den er flott. Og ikke så rart du tenkte på den ettersom William Forsythe er med her også. En av de vakreste tingene med denne og andre filmer fra denne tiden var at du så rulleteksten etter kun 1 1/2 time! Akkurat passe.

  1. Ja, 90 minutter burde holde for de fleste filmer i mine øyne. Dagens filmer er for lange, enkelte regissører tror vel at jo lengre film de lager, jo bedre film lager de. Noe som viser seg å være feil for de fleste.

   Stemmer det, William F. er med i Stone Cold også. Digget han husker jeg når jeg oppdaget ham, alltid et slesk smil på den karen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.