Visit my YouTube channel here.

Wolf Children (2012)

wolf children

Ulvebarna.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Japansk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En kvinne faller for en mann. Etter kort tid røper mannen sin store hemmelighet, han er nemlig en varulv. Men det bryr kvinnen seg ikke noe om, de flytter inn i sammen og får to barn. Begge barna er også varulver, og når mannen dør så sitter hun igjen i storbyen sammen med sine to barn. Selvsagt så byr det på problemer når hun ikke kan la ungene få kontakt med andre mennesker, for de forvandler seg stadig til ulver, og når hun får barnevernet på nakken tar hun med seg ungene sine til en liten landsby på landet der hun kjøper seg et falleferdig hus. I starten isolerer hun seg fra de andre menneskene som bor i dette distriktet, men underveis blir hun gode venner med de fleste og ting ser lyst ut når også ungene normaliserer seg. De begynner på skolen, og der skjer det saker og ting som vil stake ut kursen videre i livet.

Nå er det ikke ofte at japanske animasjonsfilmer blir vist på kino i Norge. Blir noen av disse filmene først vist, så pleier det å være filmene til Studio Ghibli. Så det at Wolf Children ble satt opp på norske kinoer betyr normalt sett kun en ting, kvalitet.

Jeg har hørt om Wolf Children i over ett år. Den stod høyt oppe på listen over filmer jeg må se, og nå dukket den endelig opp på DVD i Norge.

Og filmen skuffet ikke. Dette er en varm kvalitetsfilm som ikke Walt Disney kunne ha laget. For japanerne tør å prøve nye ting, de bryter stadig barrierer med modige valg og det er nettopp derfor jeg elsker asiatisk filmer og animasjonsfilmer.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg reagerte litt i starten når man ser en varulv skal ha sex med et vanlig menneske. Det er ikke ofte man ser en varulv kysse et vanlig menneske, men det glemmer man raskt når kvinnen flytter ut på landet med ungene sine og man blir vitne til en jordnær film som byr på mye varme. Og ikke minst er det interessant å se på hvordan ungene utvikler seg og hvordan moren håndterer situasjonen.

Søsknene vokser opp til å bli to helt forskjellige personer. Søsteren vil helst bli et mer normalt menneske, hun ønsker å legge ulven i seg bak henne. Hennes yngre bror blir en ensom ulv, han trives best i naturen sammen med de andre dyrene. Samholdet de en gang hadde blir satt på flere prøvelser jo eldre de blir.

Wolf Children blir for meg en svært viktig film sett i familiesammenheng. Som sagt, dette er en film Walt Disney ikke hadde turt å lage, og samtidig så hadde de ikke fått til samme følelse her når det gjelder samholdet i det japanske samfunnet som man stadig ser i filmer. Så det er svært viktig og positivt at filmer som Wolf Children kommer ut i land som Norge, og at yngre barn kommer seg litt vekk fra filmene til Walt Disney. Se denne fantastiske filmen med ungene, det har de bare godt av!

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er fantastisk til å være en utgivelse på DVD. Bildet er klart, rent og pent.

Dialogen er klar, høy og tydelig. Filmmusikken fyller opp rommet i enkelte scener, ellers er det fronthøyttalerne som jobber mest når filmmusikken blir spilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.