Visit my YouTube channel here.

A Bronx Tale (1993)

The saddest thing in life is wasted talent.

A Bronx Tale skiller seg litt ut i mengden når det gjelder temaet mafia. En ung og lett påvirkelig gutt blir kasteball mellom to forskjellige verdener. En far som ikke kan gi sin sønn alt han ønsker seg. Det han kan gi sønnen er mat og tak over hodet, han prøver å lære sønnen at ingenting kommer gratis her i livet. Det er bedre å være ærlig i livet selv om man ikke har mange penger. Problemet er når gangstersjefen kommer inn i bildet. Han lærer Calogero Anello å bruke hodet. Gangsterverdenen er en brutal plass der kjærlighet er et ukjent ord. Calogero Anello får to helt forskjellige farsfigurer i livet sitt, der begge forsvarer sin livsfilosofi.

Robert De Niro er for min del først og fremst en av tidenes beste skuespillere. Han har også regissert noen filmer, men de har aldri falt helt i smak, det blir for tørt i lengden. A Bronx Tale er en verden Robert de Niro forstår med tanke på alle de store mafiafilmene han selv har medvirket i. Han spiller selv en viktig rolle, men overlater det meste til Chazz Palminteri og Lillo Brancato. Chazz Palminteri er en herlig type, og det viser seg at han også skrev manuset til A Bronx Tale. Robert De Niro og Chazz Palminteri har laget en film som skiller seg ut i mengden, og det på en positiv måte.

Historien sitter som et skudd, dessverre kan ikke det samme sies om de yngste skuespillerne som er elendige. Det er greit at de yngste i filmen skal være stereotypiske rollefigurer med undulathjerne, men man burde i det minste finne noen skuespillere som ikke leser direkte fra manuset uten innlevelse. Jeg felte en tåre når gjengen kler seg ut som gamle mafia-veteraner.

Alt stemmer med A Bronx Tale, helt til den yngre garden skal ha sin skjermtid. Eneste grunnen til at denne gjengen fikk jobben var nok pga. at de var billige. Følelsen av en lukket verden er til stede, det samme er følelsen av 60-tallet. Robert De Niro klarer å få Bronx til å være et lukket samfunn der skurkene er helter og bødler, og drakampen mellom det onde og det gode er der hele tiden. Det hele handler om en ting, bruk hodet, tenk selv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.