Visit my YouTube channel here.

A Knight’s Tale (2001)

a knights tale

You have been weighed, you have been measured, and you have been found wanting. In what world could you possibly beat me?

A Knight’s Tale er en typisk popcornfilm uten særlig dybde, men filmen fungerer som bare det. Her har vi riddere i kamp, kjærlighet og humor mikset godt sammen. Skuespillerne har god kjemi, og det er en imponerende rollebesetning man finner i A Knight’s Tale. Heath Ledger, Rufus Sewell, Shannyn Sossamon og Paul Bettany. Tre gode skuespillere og en vakker dame. Rufus Sewell spiller selvsagt skurken. Her har vi en stereotypisk skurk man hater intenst. Det heller mot det latterlige, for han er for ond til at man kan ta ham seriøst. Finnes da grenser!

A Knight’s Tale blir som de fleste filmene i denne sjangeren aldri spennende. Først går det bra, deretter dårlig og til slutt seirer vår helt og går til sengs med den vakreste damen i kongeriket. Dette er en film der drømmer oppfylles og regler brytes, men gode gjerninger tidligere i filmen redder helten. En artig film som moderniserer ridderfilmene med musikk og mote, og som har mange sterke personligheter man vil huske med et smil.

7

5 thoughts on “A Knight’s Tale (2001)”

 1. Denne filmen klarte å totalødelegge seg selv allerede etter 15 sekunder da vi var vitne til en ridderduel mens “rock you” ble pøst på som filmmusikk. Det er mulig dette farget min instillinger til alt i denne filmen, for jeg synes absolutt alle overspiller og er elendige, Heath inklusive, denne filmen fikk meg faktisk til å avskrive Heath Ledger som skuespiller, jeg renskrev ham ikke før rollen som Joker, og da var det jo nesten for sent, trist.

  Denne filmen husker jeg som en 1/10. Det kan ha sammenheng med at jeg er over middels historieinteressert og foretrekker realistiske filmer som omhandler historiske epoker i Europa. Amerikanerne er ikke de rette til å lage filmer jeg setter pris på i denne kategorien. Men mulig jeg trenger å se filmen på nytt for å dømme den rett.

  Da jeg vokste opp var Ivanhoe (1982) min favoritfilm og Antony Andrew min store helt i rollen som Ivanhoe, jeg har sett den igjen som voksen og må inrømme at vved gjensyn var den eneste interessante karakteren Sam Neil i sin fantastiske rolle som Brian De Bos. Ivanhoe bare irriterte meg, kjente at jeg skulle ønske han ble spiddet, kastet ned fra slottsvinduet, skutt av Robin Hood og rævpult av Broder John.

  Som sagt perspektivene endrer seg, skal se filmen igjen og se om den løffter seg fra 1/10.

  1. Ja, jeg tror du hadde feil briller på her. Synes den har mye sjarm, og at den er svært leken. Men realisme eier den ikke, og det var det jeg satt mest pris på,

   Ivanhoe husker jeg svært lite av, der må jeg melde pass.

   Hva synes du om Kingdom of Heaven: DC?

 2. Må innrømme at jeg ikke har sett firectors cut på KoH, men denne filmen finner jeg faktisk er en god popkorfilm. Ridley Scott er altid støig og sterk i filmer med mye middelaldersk gladvold og slagscener. Da jeg ikke har ett like sterkt personlig forhold til korsfarer historien og utmarsjene til midtøsten klarer jeg edre å bedømme denne filmen på ren underholdningsverdi.

  Som sagt god regisør, skuespillerne er en historie for seg selv. Birollene sammen med gode kampscener bærer denne filmen. Michal Sheen som geistlig er som alltid god, en sjarmerende skuespiller, Liam Neeson er god, husker ikke rollenavnet, men solid gjennonføring, Kevin Mckidd er strålende som “tightarse” offiser, dette var nok gjennombruddet hans som førte til en av hovedrollene i Rome, Nic Waldau er overaskende god som Sheriff i landsbyen, Nathalie Cox får heldigvis ikke gjort så mye skade hun kunne ha gjort hvis rollen hadde tillatt det.

  SÅ kommer det…HVORDAN I HÆLVETE kan en regisør som vanligvis caster solid hyre inn Bloom i en bærende hovedrolle. Var Bloom så stor på denne tiden i Ringenes herre hypen at han ble påtvunget Scott fra produsentens side? Mannen klarer nesten å ødelegge filmen. Tenk deg en intens Gordon-Levitt i hovedrollen, og ett litt bedre gjennomarbeidet manus, så hadde denne filmen nærmet seg Gladiator standard…

  Nå detter den ned på 5/10. Hadde vært en 7/10 uten Bloom. Han trekker ned 2 poeng i alle filmer han har bærende roller i før jeg har satt på filmen.

 3. vant til edit funksjon, så derfor kommer det mye rare skrivefeil, må venne meg til å korrigere før jeg trykker på post comment knappen kjenner jeg….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.