This Boy’s Life (1993)

I know a thing or two about a thing or two!

This Boy’s Life er basert på sanne hendelser om en ung gutt som trenger disiplin og en rollemodell, en farsfigur kort sagt. Men moren gifter seg med det helt motsatte. Mannen heter Dwight Hansen, og har alvorlige psykiske problemer. Robert De Niro spiller Dwight Hansen, og etter min mening leverer han en av sine beste rolletolkninger noensinne. Den unge gutten som trenger litt disiplin og kjærlighet heter Tobias Wolff, og blir spilt fantastisk av Leonardo DiCaprio.

Nå er denne filmen basert på biografien til Tobias Wolff, og etter det jeg har fått med meg så er Dwight Hansen enda verre i boka, spesielt mot moren til Tobias Wolff, som blir spilt av en strålende Ellen Barkin. Tobias Wolff er sint og forvirret, og det er forståelig når du lever et liv som han gjør. Men gutten trenger absolutt disiplin, men av en mann som kan rose ham og gi ham oppmuntringer når han gjør ting riktig. Dwight Hansen er en gal mann som gjør alt det motsatte.

Når Tobias Wolff flytter inn, så starter det lovende, men Tobias får ikke pengene han har tjent med å være avisbud, og han får heller ikke joggesko så han kan spille basketball. Underveis blir Dwight Hansen mer og mer sjalu, og han er etter Tobias hele tiden og forteller ham at han aldri vil bli noe som helst her i livet. Du vet at dette vil smelle, og det topper seg mot slutten av filmen.

This Boy’s Life er en fantastisk god film, selv om jeg hater mennesker som Dwight Hansen. Men filmen er så velspilt og tar opp et viktig tema, for det finnes en del av typer som Dwight Hansen ute i verden. Tobias Wolff sier det selv i filmen at han ikke vet hvorfor han gjør så mange gale ting, og innerst inne er han en god gutt og det viser han også underveis. Men det er en ting som heter stabilitet, og jeg må sette et spørsmålstegn med bedømmelsekraften til moren. For å sende en ung gutt opp til en mann hun så vidt kjenner, er ikke riktig i min bok. Da ville jeg i hvert fall ha følt meg mer etterlatt og sint.

Dette er en fin kvalitetsfilm som er hard å se på, og det må vi takke Robert De Niro for, slemme mannen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.