Philadelphia (1993)

Some of these people make me sick. But a law’s been broken here. You do remember the law, don’t you?

Jeg må le når Tom Hanks fikk Oscar for beste mannlige hovedrolle for denne rolletolkningen. Letteste måten å få Oscar på er å spille homofil, bedre er det hvis filmen er basert på sanne hendelser om en homofil person.

Tom Hanks er skikkelig slapp i filmen, og grunnen er ikke at hans rollefigur har AIDS. Tom Hanks går på autopilot, han er rett og slett kjedelig. Denzel Washington er klart den beste skuespilleren i filmen, og han leverer selvsagt den beste rolletolkningen. Resten av skuespillerne er egentlig bare til å gråte av.

Ikke alle sanne hendelser egner seg som filmatiseringer. Philadelphia sliter såpass med et dårlig manus. Ikke blir man kjent med rollefigurene, hvorfor skal man da bry seg så mye om dem? Rettssaken er kjedelig og mangler energi, hele filmen mangler energi. Det eneste den prøver på er å tvinge på seerne sympati for vår helt har fått AIDS. Beklager, men så lettkjøpt er jeg ikke. Han gjør sitt valg, og det må han leve med, slik er det for oss alle.

Tom Hanks fortjente virkelig ikke Oscarstatuetten han fikk for beste mannlige skuespiller, den burde ha gått til Liam Neeson for sin eminente rolletolkning i Schindler’s List. Men nå spilte ikke Liam Neeson homofil. Det kommer sikkert mange filmer om homofile, når eldre skuespillere skal prøve å innkassere sin første Oscarstatuett.

Philadelphia er en middelmådig film som gjør alt halvveis. Det er en halvferdig film uten så mye følelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.