Visit my YouTube channel here.

Schindler’s List (1993)

schindlers list bd

This is very cruel, Oskar. You’re giving them hope. You shouldn’t do that.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

De fleste har sett Schindler’s List, og har et forhold til den filmen. Jeg har sett filmen tre ganger tror jeg, og den holder seg godt, for jeg har aldri blitt helt overbevist før nå. Det er noe spesielt å se filmer i HD, jeg legger i hvert fall merke til mye mer når jeg ser en god film i HD. Nå satt filmen som et skudd, det tok bare fire ganger og en utgivelse på Blu-ray Disc.

Historien rører når den er basert på sanne hendelser om en modig mann som nok ikke var klar over forandringen som menneske han ville oppleve når han ansatte flere hundre jøder for å lage gryter under den andre verdenskrig. I starten har han en plan, målet er å tjene penger på elendigheten. Heldigvis for ham selv og jødene forandrer han seg som menneske. Han er ikke et dårlig menneske slik jeg kan se det. Han ignorerer ikke det som skjer rundt ham, han gjør noe, og det er det nok mange som ikke hadde gjort.

Ralph Fiennes og Liam Neeson storspiller. En engel, en djevel, og to fantastiske skuespillere, det kan jo ikke bli bedre. Det mest interessante er det psykologiske spillet som Oskar Schindler holder på med når han forsøker å gjøre ondskapen til en snillere mann. Det er bare fantastisk å se disse to kvalitetsskuespillerne leke seg.

Schindler’s List er en rørende film om ondskapen som drepte rundt 6 millioner jøder. Selv om man ikke blir direkte kjent med så mange av jødene i filmen, så trenger man det ikke heller, for Steven Spielberg leverer noen intense og ubehagelige scener som etterlater spor etter seg. Filmmusikken hjelper selvsagt til mye med å gjøre scener ekstra såre, og filmen ser visuelt strålende ut.

Det er en del brutale henrettelser i Schindler’s List. Pistolskudd i hodet som fikk undertegnede til å vrenge seg i stolen. Det er rett og slett jævla stygt å se på der blodspruten står opp og snøen blir rød.

Nå ble endelig Schindler’s List en klassiker i min bok. Denne må oppleves på Blu-ray Disc, ikke DVD eller dårlig streaming. Den fortjener kun det beste, for dette er et mesterverk av en film.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Det er ikke så mye å si om bildekvaliteten. Den er fantastisk, bildet er skarpt og detaljert. Schindler’s List har og kommer sikkert aldri til å se bedre ut enn dette.

Dialogen er klar og tydelig, og lydsporet er krystallklart. Det skjer ikke så mye i sidehøyttalerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.