Visit my YouTube channel here.

In the Name of the Father (1993)

in the name of the father

Uskyldig dømt.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En liten gruppe med irer som er uskyldige, må sone lange fengselsstraffer for en forbrytelse de ikke har gjort. Men etter 15 lange år vil sannheten komme frem når en kvinnelig advokat forsøker å frifinne personen som politiet mener er hovedmannen bak en bombeaksjon som kostet fem menneskeliv.

In the Name of the Father er dessverre basert på sanne hendelser om en liten gruppe mennesker som blir linket til IRA når en bombe dreper fem uskyldige mennesker. Under harde avhør blir de mistenkte utsatt for vold og trusler, og til slutt så bryter mannen som politiet mener er hovedmannen sammen med sin far sammen og sier at han er den skyldige, noe han selvsagt ikke er. Dermed må han sone en livstidsdom sammen med sin far, og de andre i denne såkalte gruppen får også lange fengselsstraffer.

Dette er en velspilt og selvsagt provoserende film som fikk meg til å koke over når maktmennesker igjen slipper unna fengselsstraffer og etter min mening skulle de vært henrettet. Denne type mennesker fortjener selvsagt ikke livets rett, de er ikke mennesker man ofrer en eneste tanke hvis en bilbombe hadde sprengt dem i fillebiter. Det er helt utrolig og galt at ingen av disse drittsekkene ble hengt, med tanke på at de har missbrukt sin makt så grovt. Og siden systemet var interessert i å henge stakkars Gerry Conlon, så burde det samme gjelde for svinene bak denne skandalen som ødela livene til ganske mange uskyldige mennesker. Vi lever i en gal verden, og det er alltid skremmende når land som Norge har så mange likheter med det britiske rettsapparatet. For det har jo ikke skjedd justismord her i Norge, neida!

Daniel Day-Lewis og Pete Postlethwaite leverer selvsagt varene og litt til. Daniel Day-Lewis er selvsagt nåtidens, kanskje historiens beste skuespiller. I starten så mislikte jeg hans karakter når han er en svekling som bryter i sammen under avhør der han får noen ørefiker. Det tar en god stund før han tar seg i sammen og blir en ekte mann som får kampviljen og selvtilliten han trenger så han blir mer spiselig.

In the Name of the Father er en film som burde få folk til å få opp øynene når det gjelder rettssystemet man egentlig skal stole på. Det man burde lære av In the Name of the Father er aldri stole på noen, spesielt maktpersoner som er ute etter å finne gjerningspersoner når deres jobber står på spill. Da er det fare på ferde for befolkningen.

Dette er en provoserende og vellaget film med fantastiske skuespillere det oser høy klasse av. Bare pass på blodtrykket ditt, for det kan bli svært høyt når man blir med på en tur med lite bevis og dumme jurymedlemmer som tror på alt det myndighetene sier.

Bilde: 7/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er akseptabel med tanke på at dette er en eldre katalogfilm. Men det er mye flimring her, og bildet er for det meste mykt, men det er noen enkelte scener der bildet er skarpt. Det dukker også opp noen hvite og sorte flekker, men de er så små at man ikke legger så mye merke til dem.

Dialogen er klar. Det skjer ikke så mye spennende på lydsiden i denne filmen. Det blir sprengt en bombe her, da hører man at lydsporet mangler bass og trykk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.