Visit my YouTube channel here.

Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father (2008)

Dear Zachary

Tragedie etter tragedie.

Jeg er ikke den som ser mye dokumentarfilmer, men jeg måtte sjekke ut Dear Zachery: A Letter to a Son About His Father etter å ha hørt mye positivt om denne dokumentaren. Jeg er glad for at jeg nesten har sluttet å lese anmeldelser og handlingsforløp, for hadde jeg hentet informasjon om denne historien før jeg så dokumentaren, hadde nok ikke sjokket som jeg satt igjen med vært der fra første stund. Gjør deg selv en tjeneste. Ikke les noe om denne filmen før du ser den!

Dear Zachery: A Letter to a Son About His Father er en vanskelig dokumentar å beskrive. En hyllest til en ung mann som døde altfor tidlig, sterke foreldre som ikke kan møte mer motgang i livet, kjærlighet og hat. Underveis blir man rørt til tårer, sint og forbannet og til slutt satt jeg med åpen munn når katastrofen inntreffer. Jeg følte at hjertet mitt ble knust i småbiter, det gjorde så jævlig vondt. Å skrive om Dear Zachery: A Letter to a Son About His Father uten å røpe noe er nesten umulig. Jeg vil ikke ødelegge denne fantastiske dokumentaren for noen. Men igjen, noe er galt i verden. Hvorfor blir ikke de som sitter høyere opp i systemet straffet hardt? Skal de såkalte beskytterne slippe unna feilvalg de gjør? Det kan ikke en vanlig arbeider, men er man dommer, da er det lov til å gjøre feil. Det er det nemlig ikke! Har man makt til å styre livet til mennesker, må man gjøre det riktig. Hvorfor kom ikke de viktigste opplysningene frem? Å si at det er menneskelig å feile blir helt feil i denne saken, det er sikkert og visst! Det er skremmende hvor mange inkompetent mennesker det finnes i jobber som gir denne type mennesker for stor makt, en makt de ikke klarer å håndtere da de ikke har intelligensen som kreves av dem. Det hjelper ikke med verdens beste karakterer hvis man ikke klarer å tenke selv og har mangel på empati. Da er man ute å kjøre, og det er andre som må lide for de feilene som blir gjort. Det er ikke riktig! Noen har blod på hendene sine, og det er ikke kun demonen Shirley Turner.

En rystende dokumentar om kjærlighet og ondskap. Jeg trodde for en periode jeg ikke følte empati lenger, heldigvis ble det avkreftet etter å ha sett Dear Zachery: A Letter to a Son About His Father. Gjør deg selv en tjeneste, se denne dokumentaren!

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.