Visit my YouTube channel here.

My Dear Enemy (2008)

Få tilbake pengene jeg lånte deg!

My Dear Enemy er en av de bedre filmene som har kommet ut de siste årene fra Sør-Korea i sjangeren romantisk drama. Solide rolletolkninger av de to sentrale skuespillerne, en kald som faen, en varm og dum som gjør dumme valg og er uheldig i livet. Fortiden bringer dem sammen igjen, men vil de bli sammen igjen eller vil livet gå videre etter at Kim Hee-su får tilbake pengene hun lånte til Jo Byeong-woon da de var kjærester?

Skuespillerne er gode. Do-yeon Jeon viser at hun er en av de beste kvinnelige skuespillerne i Sør-Korea. Huner så flink til å formidle følelser uten å si noe. Jung-woo Ha som spilte seriemorderen i The Chaser, er også fantastisk. For en forvandling vi ser! Fra en kaldblodig seriemorder, til en mann som er hyggelig mot alt og alle, og du tror på det også at denne karen ikke har noe ondt i seg.

Dette er en rolig film som er en slags blanding av Lost in Translation og Adrift in Tokyo, da kan jo ikke resultatet bli helt ræva. Eneste var at jeg tok ikke helt slutten, jeg trodde det lå mer bak enn kun pengene. Filmen blir også litt lang, den skulle vært 20 minutter kortere, for historien stopper opp flere steder mot slutten. Ellers er My Dear Enemy er avslappende film med en sjarmerende og samtidig ubehagelig atmosfære der Kim Hee-su blir på en måte den onde som krever tilbake pengene sine fra den uheldige og naive Jo Byeong-woon. Hun blir på en måte tiggeren som må stå ansikt til ansikt med de som låner ut sine penger til Jo Byeong-woon. Det blir en ganske guffen atmosfære når protagonistene møter folk med penger, og du ser Kim Hee-su føler ubehag og litt ydmykelse. Hennes plan slår tilbake på henne, og det ser man på slutten.

Liker du langsomme filmer med to gode skuespillere og avslappende musikk, er My Dear Enemy verdt å sjekke ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.