Visit my YouTube channel here.

Assault on Precinct 13 (1976)

Why would anybody want to shoot at a police station?

Jeg så nyinnspillingen av Assault on Precinct 13 før jeg så originalen fra 1976, så her kan jeg sammenligne litt. Assault on Precinct 13 er en lavbudsjettfilm som har en fantastisk atmosfære de første 50 minuttene. Spesielt scenen med isbilen er fin, og jeg trodde ikke mine øyne når en av bøllene drepte en liten jente. Er ikke vant til å se sånne drap lenger fra Hollywood.

Skuespillerne er skikkelig dårlige. Måten de utveksler dialog på er ikke heldig, null innlevelse. Actionscenene er ikke noe å rope hurra for, det er atmosfæren som stikker av med seieren. Atmosfæren er ikke den samme i nyinnspillingen. Nyinnspillingen har en litt bedre historie, bedre skuespillere, skurker med personlighet og gode actionscener. Men nyinnspillingen mangler atmosfæren fra originalen, John Carpenter er en mester i det feltet.

Assault on Precinct 13 er en fin film, men siden det kom en bra nyinnspilling, ser man tydelige mangler i originalfilmen. Men man må tenke på at budsjettet er høyere og teknologien kan man ikke sammenligne en gang. Fremdeles har Assault on Precinct 13 fra 1976 mye sjarm, på godt og vondt. Bare så synd at skurkene ikke eier noe form for personlighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.