Visit my YouTube channel here.

Austenland (2013)

austenland

Det begynner å bli varmt her!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En singel kvinne som er besatt av Jane Austen, tar turen til Austenland der hun kan leve livet som karakterene i romanene. Dette koster mye penger, men er man blodfan så er man blodfan. Romantikk med skuespillerne er ulovlig, men hun faller for en skuespiller som selvsagt jobber som en slags stallgutt og vaktmester.

Nå har undertegnede null kjennskap til Jane Austen Jeg har hørt navnet, og jeg vet at det har kommet noen spillefilmer de siste tiårene som er basert på hennes romaner. Men det er alt jeg vet.

Filmen er regissert av en kvinne som heter Jerusha Hess. Hun har ikke regissert en film før nå. I hovedrollene finner man skuespillere som Keri Russell, JJ Feild, Jane Seymour, Bret McKenzie, Jennifer Coolidge, Georgia King og James Callis.

Austenland er selvsagt først og fremst en film for kvinner. Men det betyr ikke at menn vil hate filmen, for den er faktisk ganske sjarmerende og Keri Russell er veldig søt og sjarmerende i rollen som den single kvinnen.

Men noe karakterdybde finner man ikke i Austenland. Karakterene har ikke mye personlighet, de er stereotyper som har sin enkle funksjon i filmen. Forvirret kvinne finner kjærlighet der hun minst venter det, og det blir litt sjalusi mellom skuespillerne. Det er formelen, sett det før, men overraskende nok så fungerer det greit i filmen da det hele er så sært med tanke på hvor protagonisten befinner seg. Hun er lett å like, hun er som en liten jentunge som endelig får oppfylt drømmen sin, og man håper hun finner romantikken hun er ute etter.

Liker man filmer der en skuespiller som Hugh Grant hadde passet perfekt inn, så er absolutt Austenland verdt å sjekke ut da den har sjarmen og varmen. Selv om jeg er en hard og tøff mann som ikke liker fargen rosa, så må jeg si at Austenland fikk frem smilet mitt flere ganger. Men rosa, nei takk!

Bildet er klart, lyst og ganske skarpt. Austenland får to tomler opp!

Dialogen er klar og tydelig. Nå er dette en romantisk komediefilm så det er litt filmmusikk og omgivelseslyder som gjelder når det gjelder lydsporet.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Q&A With Keri Russell, Jennifer Coolidge, Jane Sayemour and More! (33 minutter)

6 thoughts on “Austenland (2013)”

 1. Vil du se Russell i en rolle med litt dybde, sjekk ut “The Americans”. Har anbefalt den før. Aner ikke hvorfor du ikke starter med mine anbefalinger…dårligste karakter på de er en sterk 8! 😀

  1. Overser ikke det du anbefaler, står notert opp. 🙂 Det er bare at jeg normalt sett bruker 4 uker på en TV-serie sesong, og det er ikke alltid jeg kan se det jeg ønsker av TV-serier og filmer. Det går tregere med TV-serier om dagen, har for mange filmer som må sees. Men jeg jobber sakte med saken, må anmelde Twin Peaks på Blu-ray Disc om dagen, det tar sin tid. 🙂

   1. Det er noe jeg har tenkt på som jeg har glemt å anbefale. Skriv en anmeldelse etter 2 episoder av tv-serier du ser på, så en endelig anmeldelse etter sesongen. Gøy å se hvilke serier som taper seg etter go
    de starter eller omvendt.

    1. Skulle gjerne gjort det Roar, men jeg sliter litt med skrivelysten om dagen. Må være litt forsiktig merker jeg, er veldig deilig når jeg ikke behøver å skrive noen dager, ikke et godt tegn. Har tenkt å holde på en del år til, men merker at jeg må roe ned tempoet og skrive litt mindre, ellers går det til helvete, Roar. 🙁

 2. Det er grunnet skrivelysten jeg foreslo det. Bedre å kun se serier en stund, selv om du skriver 2 anmeldelser pr. serie blir det allikevel langt mindre en en anmeldelse pr. film. La filmen ligge en stund, velg de seriene som har høyest produksjonsverdi for å sikre kvalitet. Jeg tror lysten til både å skrive samt se blir høyere av å holde seg til kvalitet en stund, la dritten ligge for noen måneder. Tror gjennomsnitt karakter for de siste 15 filmene du har sett er 3,2, ikke rart du sliter med motivasjonen.

  1. Problemet er at skrivelysten ikke er der når jeg ser gode filmer også. Det er ikke rart heller, akkurat rundet 4000 anmelder fordelt over 8 år. Det er det ikke mange som hadde orket eller hatt psyke til. Savner å kunne sette meg ned for å se noen filmer uten å skrive noe som helst, men har jeg først startet med dette her, så fullfører jeg også. Men det krever sitt, det er derfor de fleste ikke orker mer etter en kort stund. Spiser opp tid, og det kan tære på.

   Jeg liker uansett best å se filmer, da er jeg ferdig etter noen timer. TV-serier krever mer, og jeg kommer ut av rytmen min. Holder akkurat på å anmelde Twin Peaks-boksen på BD, har gått to uker nå, har fortsatt noen episoder igjen og filmen. Tar så mye og lang tid, spesielt for en person som undertegnede da jeg elsker film. Det er vel tre seier jeg elsker, Game of Thrones, The Walking Dead og Boardwalk Empire. Det er serier jeg hygger med meg, selv om jeg liker Justified og Sons of Anarchy, så er det serier som faktisk er et ork å fullføre da det spiser opp for mye tid. Blir for rastløs, så jeg kommer alltid til å være en filmmann. 🙂

   Har ikke store problemer med å se middelmådige/dårlige filmer, liker å oppleve oppturer og nedturer når jeg ser filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.