Big Eyes (2014)

big eyes

Sweep the gutters before the taste police arrive.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En alenemor som elsker å male malerier, møter en hyggelig og trivelig mann som hun gifter seg med. I starten samarbeider de når de forsøker å selge sine malerier, og malerier får de solgt, men det er kvinnens malerier kjøperne er interesserte i. Men på denne tiden var det ikke helt normalt at kvinner malte og ble suksessrike, så de later som om det er ektemannen som har malt maleriene. Men en liten løgn i starten blir til et mareritt for denne kvinnen når disse maleriene blir kjempepopulære.

Endelig har regissør Tim Burton laget en normal film igjen. Han har gitt oss flere skuffelser på rad, og mange av filmene har ikke tjent inn mye. Det kan man si er bra for oss filmelskere, for med Big Eyes viser han litt klasse igjen.

Jeg har aldri hørt om denne historien før. Det er en vill historie Tim Burton serverer oss. I starten er dette for det meste en hyggelig og varm film, det skal sies at filmen er veldig varm og hyggelig, men den har noen intense, små øyeblikk. Spesielt en scene der Walter Keane går amok og det føltes ut som om vi var tilbake i The Shining.

Det som er så genialt med Big Eyes som film er at det er fascinerende og skremmende å se ektemannens ville ferd. Det hele starter som en liten løgn, men underveis blir han helt stormannsgal og tror virkelig at han er den som har malt disse maleriene som blir veldig populære. Mannen er jo helt sinnssyk, og han blir verre og verre og morsommere og morsommere jo lengre ut i filmen vi kommer. Vi får se en fantastisk scene i en rettssak som er helt genial, jeg holdt på å dø av latterkrampe!

Det er herlig å se på en manisk Christoph Waltz som stjeler showet. Han er en sjarmør og gledesspreder, og han er veldig morsom i Big Eyes. Amy Adams synes jeg ikke imponerer så mye i Big Eyes, hun er en isdronning og jeg synes hun er en veldig oppskrytt skuespillerinne. Det er så rart, for i de fleste filmene hun medvirker i så bryr jeg meg ikke om hennes karakter i det hele tatt. Hun har en veldig kulde rundt seg, og hun mangler varme og utstråling. Det virker ikke som om hun har en sjel. Hun passer best i kjølige roller, hun hadde kledd en rolle som Nicole Kidman spilte i Stoker.

Hvis jeg ikke tar helt feil så har Tim Burton laget to filmer basert på sanne historier. Den første filmen var den eminente Ed Wood, og nå Big Eyes. Big Eyes er nok ikke like god som Ed Wood på grunn av av at Big Eyes ikke har det fargerike persongalleriet som man fant i Ed Wood. Men dette er uansett en veldig underholdende og fascinerende film. Man bryr seg ikke om karakterene og deres skjebne, men det er utrolig underholdende å se på hvordan en liten løgn blir til en gedigen boble som bare venter på å sprekke.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, ganske skarpt og fargene er veldig naturlige. Kontrasten er satt litt høyt, for i enkelte scener blir bildet veldig lyst.

Dialogen er klar, høy og tydelig. Jeg ble overrasket over hvor aggressivt lydsporet og spesielt filmmusikken var. Filmmusikken klarer i enkelte scener å fylle opp rommet, og det er faktisk kraft her når filmmusikken spilles på sitt høyeste.

Ekstramateriell:
The Making of Big eyes (22 minutter)
Q&A Highlights (34 minutter)

8 kommentarer til «Big Eyes (2014)»

  1. Er veldig spent på denne. Endelig en film uten Johnny Depp og Helena Bonham Carter, og har på følelsen at denne filmen ikke har det mørke greiene som har vært i Burtons filmer altfor lenge nå. Cristoph Waltz er også mye av grunnen til at jeg gleder meg til denne. Han skuffer sjeldent. 🙂

    1. Ja, stemmer det. Likte ikke den filmen noe særlig. Det skal sies at i Big Eyes får vi se Waltz fra alle sider, i ZT er han allerede etablert som en raring. I Big Eyes er han veldig sjarmerende, men han har mange lag i den filmen. Synes dette er er den beste og mest underholdende rolletolkningen til Waltz så langt i karrieren. Han er så jævla manipulerende i Big Eyes.

      1. Da fikk jeg endelig sett Big Eyes. Fy søren! Jeg må si jeg ble mektig imponert over denne filmen. Waltz er jo helt ute, og jeg elsker det. Men jeg likte faktisk Adams i denne, jeg syntes det passa at hun var litt distansert. Har et håp om at Tim Burton fortsetter i det riktige sporet, for dette var fantastisk. 🙂

        1. Jepp, veldig underholdene film og Waltz er bare helt fantastisk. Synd at filmen ikke gjorde det bedre på kino, så det betyr sikkert at Burton må lage sine mer spesielle filmer igjen som har nesten gått ut på dato. Frankenweenie likte jeg, den var fin, men det er ikke mye å rope hurra for ser man hva han har kommet med de 10 siste årene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.