Visit my YouTube channel here.

The Newsroom: Season 3 (2014)

the newsroom s3

Stahet.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Nyhetsredaksjonen får nok å stri med når en av de ansatte får tak i hemmeligstemplede papirer som han vil offentliggjøre. Det liker ikke amerikanske myndigheter.

Dette er den tredje og aller siste sesongen av The Newsroom. Det ble bare med tre sesonger, og den tredje sesongen har kun seks episoder. Jeg likte svært godt den første sesongen, den andre sesongen skuffet meg litt og på en måte synes jeg at det er synd at det kun ble med tre sesonger for The Newsroom er unik på den måten at den hele tiden kan tilby og bygge historier rundt det som skjer i verden når det gjelder nyhetsbildet. Men mannen bak serien, Aaron Sorkin, ville ikke mer, så da er det over.

Det som er litt synd og som etter min mening er svakheten med The Newsroom, er mye av dialogen som føles kunstig ut. I enkelte scener høres det ut som om munnen til karakterene er som et maskingevær der de spytter ut ord og setninger så det høres kunstig ut, det føles ikke ut som ekte mennesker i det hele tatt når de holder på sånn i enkelte scener. Det er spesielt ille i de to første episodene, det roer seg litt ned mot slutten av den andre episoden.

I den tredje sesongen er det to store ting som skjer. Nyhetskanalen er i fare når noen luringer kjøper opp aksjer. Så har vi hovedhistorien i denne sesongen når en person i nyhetsredaksjonen får tak i hemmeligstemplede papirer som amerikanske myndigheter selvfølgelig ikke vil at skal se dagens lys. Personen som får tak i disse papirene er vår venn, Neal Sampat. Måten han opptrer på i de to første episodene er mildt sagt irriterende. Han har plutselig funnet sitt kall i livet, han må bare dele denne informasjonen med offentligheten. Det vil selvsagt få konsekvenser når FBI dukker opp. Men da er det kjekt å ha en mann som Will McAvoy, for han får nok å stri med når det gjelder denne saken.

Det er også interessant å se forholdet mellom Jim Harper og Hallie Shea. Det skjer mye interessant med dette kjæresteparet, spesielt når Hallie Shea får en ny jobb og Jim Harper ikke lenger stoler på henne. Og det er med god grunn. Jeg skjønner bare ikke hvorfor han er interessert i å være sammen med en slik kvinne, hun er en veldig irriterende karakterer som jeg misliker sterkt.

Den tredje sesongen er klart bedre enn den andre sesongen. Episodene holder høyere kvalitet, det skjer veldig mye og heldigvis er det som skjer interessant å følge med. Jeg fant faktisk alle historiene interessante, og jeg var svært spent på hvordan det hele ville ende med tanke på at dette var den siste sesongen og det skjer mye rundt denne nyhetskanalen og muligens får de en ny eier hvis ting virkelig går galt.

Så er det store spørsmålet, klarer den siste episoden å avslutte det hele slik at man sitter igjen fornøyd. Nei, det gjør den ikke. Episoden er god den, men ikke forvent et skikkelig hardt punktum, for her går bare livet videre og man venter bare på en ny sesong. For den siste episode og serieavslutningen har en helt vanlig slutt, ikke noe mer.

Jeg synes den tredje sesongen pustet nytt liv i The Newsroom som serie. Det var trist at det ble kun med tre sesonger, for som nevnt er dette en serie som hele tiden kan by på interessante vinklinger med tanke på at det hele tiden skjer ting i verden som man kan bygge en ny sesong på. Det var litt trist å ta farvel med gjengen i The Newsroom, det føltes ut som om man sa farvel til venner, for man kom godt innpå karakterene og de fleste var interessante.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart og ikke så skarpt.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke noe særlig mer på lydsiden.

Ekstramateriell:
Inside the episodes (13 minutter)
Audio Commentary Episode 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.