Visit my YouTube channel here.

The Newsroom: Season 1 (2012)

the newsroom sesong 1

På tide å bli seriøs.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

I The Newsroom følger vi en gruppe mennesker som jobber i et nyhetsprogram. Ankermannen er kun ute etter publisitet og høye seertall. Han bryr seg ikke om kvaliteten han leverer. Så dukker det opp en gammel kjenning som blir hans nye produsent, hun forandrer også på hans syn som nyhetsanker og hva hans rolle egentlig burde være. Nå er det slutt på tullet, nå starter alvoret og ikke alle liker det.

The Newsroom virker kanskje ikke ut som den mest spennende TV-serien på papiret. Men dette er en interessant, tankevekkende og morsom TV-serie som er skrevet av selveste Aaron Sorkin. Han er kjent for sin sylskarpe dialog som virkelig er god når han får det til å stemme.

God dialog får man i The Newsroom, men ikke alt fungerer like godt, spesielt når handlingen finner sted utenfor nyhetsrommet de første episodene. Da føles dialogen veldig unaturlig ut, spesielt den romantiske delen i starten av serien fungerer ikke optimalt. Det som kommer ut av munnen på karakterene stemmer bare ikke, det blir veldig mekanisk og lite naturlig. Heldigvis forsvinner dette problemet etter rundt fire episoder, da roer serien litt ned med sin hissige dialog og skuespillerne kan ta det mer rolig. Det kan også bli litt for mye av det gode med hurtig dialogveksling. Greit at det er varemerket til Aaron Sorkin, men jeg hadde satt pris på at skuespillerne også kunne kommunisere mer med kroppspråket.

Skuespillere er gode i The Newsroom. Jeff Daniels har jeg alltid likt, og jeg er ganske sikker på at jeg er ikke den eneste som finner denne skuespilleren veldig undervurdert. Han er hard og sjarmerende i denne serien, man vet ikke helt hvor man har ham, men innerst inne er han en real kar som begynner å bli mer voksen og reflektert. Skuespillerne har god kjemi, og de kler rollene de spiller.

Dette er en serie man lett blir hekta på. Det er ikke alle temaer som er like interessante hvis man ikke følger med på amerikansk politikk, for det er ingen hemmelighet at The Newsroom fokuserer på amerikansk politikk og idioti, akkurat slik som vi har det her til lands og i resten av verden med tullinger som har mistet bakkekontakten. Men det er alltid spennende å se hva som skjer under nyhetsendingen, det er der spenningen og dramatikken ligger, og det skjer også spennende ting i kulissene når eieren av selskapet ikke vil brenne broer når nyhetsankeret driter ut mektige politikere som kan gjøre livet surt for selskapet. Etter fire episoder begynner man også å kjenne karakterene bedre, man vet hva de står for, og de fleste er ganske skjønne på sin måte. Da er det ikke kun nyhetssendingene som er interessante, det er interessant å se hvordan karakterene er på jobb og i privatlivet. For de fleste vokser som mennesker på jobben, men tar de lærdommen videre utenfor jobben?

The Newsroom er nok en kvalitetsserie fra HBO som bruker noen episoder på å varme opp. Etter oppvarmingen sparker den godt fra seg, for dette er god og svært sjarmerende underholdning som jeg tror de fleste vil like, spesielt de som liker serien The Office (britiske versjonen som jeg har sett, ikke den amerikanske). Det er mange likhetstrekk her mellom disse to seriene når det gjelder karakterene og samspillet de har. Se og nyt!

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 6/10

Ikke la deg skremme av den første episoden. Bildekvaliteten er grusom i den første episoden. Fra den andre episoden blir kvaliteten betraktelig bedre. Da er bildekvaliteten veldig bra og naturlig med gode farger.

Det skjer ikke så mye på lydsiden. Dialogen er klar og tydelig, ellers skjer det svært lite her.

Ekstramateriell:

The Rundown: Creator and Executive Producer Aaron Sorkin along with Alan Poul (Executive Producer), Greg Mottola (Co-Executive Producer), Jeff Daniels, Emily Mortimer, and Sam Waterston discuss in detail their experiences shooting the first season in this exclusive conversation. (26 minutter)

Mission Control: A behind-the-scenes look at the state-of-the-art sets with the cast and crew. (5 minutter)

Inside The Episodes: Get the inside perspective on each of the episodes with revealing interviews from Creator and Executive Producer Aaron Sorkin. (33 minutter)

Audio Commentaries: Five audio commentaries with cast and crew including Aaron Sorkin, Jeff Daniels, Emily Mortimer and many more.

Deleted Scenes: Watch deleted scenes that didn’t make the final cut. (6 minutter)

9 thoughts on “The Newsroom: Season 1 (2012)”

 1. Næmmen er vi enige om noe igjen ^_^
  En av mine favoritt serier… Sitter og ser West Wing nå som jeg venter på sesong 2 av Newsroom. Kjøpte sesong 1 nettopp på BR for den er et must have 🙂

  1. 🙂 Jepp, fin serie dette her. Tror jeg må sjekke ut WW en gang når tiden strekker til.

   Hyggelig at du gir lyd fra deg, trodde du hadde tatt kvelden jeg. 😉

   Blir det mest serier på deg om dagen? Følger du med på det asiatiske filmmarkedet?

 2. Holder på å catche opp på serien The Pretender (tok en mini West Wing pause) for jeg ble tweeta av fans og produsenter av serien om at det er blåst liv i den igjen så da må jeg gå gjennom hele greia siden det er ei stund sia sist. Fans har venta i snart 20 år på en 3dje film med svar etter at NBC (som vanlig) kansellerte serien og ikke klarte få en skikkelig slutt etter to filmer…

  Det blir mest serier men prøver iallefall få med meg storfilmene. Funderer på om jeg skulle tatt meg en tur på kino og se Pacific Rim… men jeg får nok vente til BR kommer.

  Ligger litt etter på det Asiatiske markedet for tiden. Ser det jeg finner på Netflix i blandt.

  1. Jepp, får en hard en når jeg tenker på Pacific Rim. Del Toro og japanske galskap, dette er filmen jeg har gledet meg mest til i år. Venter nok på BD jeg, orker ikke alle idiotene på kino, jævla stress.

 3. Når det gjelder West Wing bør du sjekke’n ut. Den serien har så mange gode karakterer at en ender opp med å se den gang på gang bare pga det. Definitivt en serie verdt ha i hylla.

 4. West wing og Newsroom har 2 fellesnevnere, det er slik man skulle ønsker verden fungerte, uten den totale råttenskapen som faktisk er i dagens politiske verden og i media. Den andre fellesnevneren er kvaliteten, jeg tenkte faktisk på WW når jeg så NR, the office forstp jeg ikke helt, digger den serien men ser få om ingen likhetstrekk utover at begge på hver sin måte er veldig underholdende.

   1. Ja, det kan være, når jeg ser filmer/serier som er tungt dialogdrevet, må jeg innrømme at jeg legger mindre merke til kameraføring enn når jeg ser teknisk krevende filmer som sci-fi og hard action.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.