Visit my YouTube channel here.

The Hills Have Eyes (2006)

the hills have eyes 2006

Mister, will you play with us?

Jeg husker når jeg så den originale The Hills Have Eyes fra 1977 regissert av Wes Craven. Det var en ekkel film med en ufyselig atmosfære. Så kommer mannen bak Haute Tension aka Switchblade Romance, Alexandre Aja, med remaken av The Hills Have Eyes. Jeg hadde store forventninger etter Haute Tension som var et lite mesterverk i mine øyne. Men remaken av The Hills Have Eyes var en skikkelig nedtur.

Det første som slo meg var at Carter familien i denne versjonen var en ufyselig familie som jeg ikke brydde meg noe om. I slike filmer synes jeg det er viktig at man fremstiller familien som sympatiske, og en familie som du bryr deg om. Det gjør man ikke her, og dermed er atmosfæren borte da jeg ikke blir engasjert i filmen.

Så kommer det som ødelegger filmen enda mer, og det er fremstillingen av mutantene i The Hills Have Eyes. I den første filmen så hadde vi Michael Berryman som Pluto. Mer passende mann kunne man ikke finne, men i remaken så får vi en som ligner på Sloth fra klassikeren The Goonies. Resten av mutantene ser ikke skumle ut i det hele tatt.. Det ser ut som om de er tatt ut fra Wrong Turn, men med et betydelig dårligere resultat.

Voldsbruken i The Hills Have Eyes sjokker ikke. Heller tvert i mot da mutantene ser bare latterlige ut, og det blir kjedelig i lengden med en hakke som blir plantet i ballonghodene til mutantene. Jeg kan ikke poengtere nok hvor mye mer skremmende mutantene er i originalen. Hvorfor? For de er mer virkelighetsnære og ekte. Mutantene i originalen er truende og skremmende, mens her ser de ut som noen skøyere.

The Hills Have Eyes varer litt for lenge. Man kunne ha trimmet spilletiden med minst 15 minutter, da det tar tid før det skjer noe. Den første halvtimen blir vi kjent med den ufyselige familien, etter hvert blir det noen drap. Etter de første drapene skjer det ikke noe før det nærmer seg slutten, så filmen blir altfor langtekkelig i forhold til originalen som hadde en spilletid på rundt 90 minutter. For det er i dødtiden det skal bygges opp en ekkel atmosfære, noe som ikke skjer i denne filmen.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.