Visit my YouTube channel here.

Beverly Hills Cop (1984)

beverly hills cop

Before I go, I just want to say one thing. The supercop story… was working. And you guys just messed it up. I’m still trying to figure you guys out, but I haven’t yet. But it’s cool, though. You just fuck up a perfectly good lie.

Beverly Hills Cop er vel en av de første filmene som satte standarden for actionkomedie i Hollywood. Før Beverly Hills Cop hadde vi bare sett actionfilmer uten humor som f.eks. Dirty Harry og Death Wish.

Musikken og klesstilen er typisk 80-tallet på sitt verste med unntak av kjenningsmelodien til Beverly Hills Cop. Den melodien er og forblir en klassiker. Filmen starter med en actionscene, og avsluttes med en actionscene. Det er det vi får se av action, men det holder lenge. Resten av filmen følger vi Axel Foley der han jobber for å fakke skurken Victor Maitland. En artig scene er når han oppsøker Victor Maitland som er ansvarlig for drapet på vennen, og han blir kastet ut av sikkerhetsvaktene. Hvor blir han kastet ut? Ikke ut døra, men rett igjennom vindusglasset! En annen artig scene er når Axel Foley skal forklare hva som skjedde på strippeklubben. Den scenen er en klassiker, da Eddie hadde drukket en kaffekopp for mye og mannen tar helt av.

Det er skremmende å tenke på at det var egentlig Sylvester Stallone som skulle spille Axel Foley. Heldigvis fikk de vekk mannen, for filmen hadde blitt Cobra i Beverly Hills. Heldigvis fikk Sylvester Stallone lage en ren Cobra film, uten å ødelegge Beverly Hills Cop.

Dette er Eddie Murphy på sitt beste. Kjemien Eddie får med Reinhold og Ashton er noe man nesten ikke opplever lenger. En av tidenes beste actionkomedier.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.