Visit my YouTube channel here.

Die Hard (1988)

die hard

Politimannen John McClane tror han skal få en rolig og avslappende jul når han reiser til Los Angeles for å være i sammen med familien sin. Første stopp er Nakatomi Palaze, der hans kone feirer julen inn sammen med sine medarbeidere. Hans Gruber har andre planer for kvelden. Han tar kontroll over hele bygningen sammen med sine medhjelpere, og helvete bryter løs når John McClane setter i gang med å sabotere planene til Hans Gruber.

Regissør er John McTiernan, og i hovedrollene finer vi Bruce Willis og Alan Rickman. Die Hard er en av tidenes beste actionfilmer. Bruce Willis som John McClane og Alan Rickman som Hans Gruber er to av de kuleste rollefigurene filmverden har sett i en og samme film. Det herlige med John McClane er at han er en kar som er nede på jorda. Når han blir hentet av en limousin, så setter han seg ikke i baksetet, men i forsetet. Hans Gruber ser ikke direkte truende ut. Han er ikke den muskuløse typen, men for en kaldblodig morder han er. Han går ikke rundt grøten, og det er det som er fascinerende med Hans Gruber. Istedenfor for å snakke deg i hjel, så handler han.

Grunnen til at Die Hard skiller seg så ut fra andre actionfilmer er Bruce Willis som John McClane og Alan Rickman som Hans Gruber. John McClane er brutal, frekk og har alltid en vittig kommentar på lager. Sjelden har jeg sett en film som har to slike typer i en og samme film som gjør sin rolletolkning så bra.

Filmingen i actionscenene er det også klasse over. Se scenen på taket når terroristene oppdager at John McClane er oppe på taket og snakker med 911 personen. Eller når FBI karene flyr rundt bygningen med helikopteret.

Die Hard vil alltid står i historiebøkene som en av tidenes beste actionfilmer.

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.