Visit my YouTube channel here.

Die Hard 2 (1990)

die hard 2

Yippie-kay-yay, motherfucker.

Ja, John McClane får kjørt seg igjen. Denne gang er det vår finske venn Renny Harlin som sitter bak kameraet. Die Hard 2 er kanskje den svakeste filmen i serien. Filmen er ikke dårlig, men filmen mangler en skikkelig skurk. William Sadler som spiller Colonel Stuart er ikke noen Alan Rickman eller Jeremy Irons. Disse to karene er meget dyktige skuespillere. William Sadler klarer ikke å nå opp til disse med sin rollefigur Colonel Stuart.

Handlingen forgår på flyplassen og området utenfor. John McClane får større område å boltre seg på, da John McClane kun oppholdt seg inne i en skyskraper i den første Die Hard filmen. Vi får større eksplosjoner, mer skuddvekslinger og en forfølgelseetappe på snøskutere.

De beste actionscenene er skuddvekslingen i rulletrappa, og når John McClane er innelåst i en cockpit. Ellers så har vi sett det meste fra før. Det filmen mangler er som sagt en skikkelig skurk. I Die Hard 2 har vi to stykker som blir for dårlige, og de klarer ikke å leve opp til Alan Rickman i Die Hard, eller Jeremy Irons i Die Hard: With A Vengeance.

Die Hard 2 er en godkjent actionfilm etter dagens standard, men klarer ikke å følge opp den første Die Hard-filmen. Bruce Willis som John McClane leverer alltid varene, og Dennis Franz som Carmine Lorenzo er like irriterende og ufyselig som vanlig.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.