Visit my YouTube channel here.

Bullet in the Head (1990)

bullet in the head

Tre bestevenner må rømme fra Hong Kong, da to av dem har drept en gjengleder. De reiser til Saigon i Vietnam, der de prøver å tjene gode penger på kriminelle aktiviteter. Men deres vennskap blir satt på prøve når de får tak i en kiste med gull.

The Killer er min favorittfilm av John Woo, men Bullet in the Head er ikke langt unna. I hovedrollene finner vi Tony Leung Chiu Wai, Simon Yam, Jacky Cheung og Waise Lee. Hvis The Killer gjorde inntrykk på deg, garanterer jeg deg at Bullet in the Head vil gjøre det samme. Filmen er brutal, skitten og rørende.

Styrken til Bullet in the Head er faktisk historien. Vi følger tre bestevenner som sakte men sikkert blir til fiender. En av dem vil falle for grådighet, og han vil gjøre et skjebnesvangert valg. Filmen har nok av hodeskudd, men det ligger så mye mer bak. Actionscenene er typisk John Woo, på godt og vondt. Det blir litt kjedelig i lengden å se slow-motion scener, men det er ikke mange som gir deg så gode actionscener som John Woo gir når han er i slag. I Bullet in the Head er han virkelig i slag. Når kameratene ankommer Saigon, da er det full rulle hele veien. De må slåss mot den ledende gjengen i Saigon, og ikke nok med det så havner de i kamp mot nordvietnameserne.

Du vil føle deg utmattet av råskapen som blir vist i Bullet in the Head. Jeg følte meg tom når filmen var ferdig. Slutten er fryktelig trist, og man har faktisk ikke lyst til å se denne filmen igjen med det første selv om filmen er knallgod.

10

2 thoughts on “Bullet in the Head (1990)”

  1. Jeg syns denne er veldig bra, men kunne har trengt flere intense skyte scener. I filmen så er jo en av mine favoritt skuespillere, Tony Leung Chiu Wai. Han spiller så bra i denne og Hard-Boiled.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.