Visit my YouTube channel here.

AVP: Alien vs. Predator (2004)

alien vs predator

They’re not hunting us. We’re in the middle of a war.

Jeg har aldri vært den største fan av Alien. Derimot så elsker jeg Predator. Tøffere typer skal du se lenge etter. Som regissør finner vi Paul W.S. Anderson. Mannen har blant annet regissert Mortal Kombat, Event Horizon og Resident Evil for å nevne de mest kjente. Han gjorde en bra jobb med Mortal Kombat etter min mening, som er en av de beste spill til film overføringer. Mannen blir sammenlignet med vår kjære tyske venn Uwe Boll. Jeg kan skjønne sammenligningen, for nå begynner det å bli litt for mye filmatiseringer av spill. Men det er bare en Uwe Boll, og takk gudene for det. Paul W.S. Anderson har ikke sunket så dypt ennå.

AVP: Alien vs. Predator startet slik jeg forventet. Vi blir kjent med rollefigurene i en rask introduksjon. Sanaa Lathan som spiller Alexa Woods passer ikke inn her som heltinnen. Hun virker ikke helt med i filmen og virker totalt feilplassert. Det er Lance Henriksen som er sjefen her. Jeg synes ærlig talt at de kunne ha funnet noen bedre skuespillere enn det pakket her. Det er greit at de fleste ikke får så mye skjermtid, men noen kvalitetskuespillere kunne de ha fått inn.

Filmen er visuelt meget bra. Fargesammensetningen passer, og effektene er bra. Predatorene er fryktinngytende med sin størrelse og styrke, mens Alien er noen stygge skapninger som er kvikke drapsmaskiner. Når Predator og Alien slåss i deres første møte, da går det unna. Veldig bra filmet, og effektene er i toppklasse.

Jeg heier selvsagt på Predator, og må si jeg ble skuffet når den siste Predatoren samarbeidet med Alexa. Det fant jeg meget drøyt. Nå har ikke jeg sett den nye versjonen av AVP: Alien vs. Predator der det er lagt til mer blod og gørr. Etter det jeg har lest, så gjør ikke litt ekstra blod og gørr filmen bedre. Filmen mangler råskapen fra de originale Predator og Alien filmene. Filmstudioene tenker bare penger, og da er det viktig å få ned aldersgrensen til PG-13. Da forsvinner nesten alt av blod og gørr som jeg savnet her. Freddy Vs Jason var en mye bedre film der. Der gledet de fansen med en aldersgrensen R og ikke PG-13 som i AVP: Alien vs. Predator.

AVP: Alien vs. Predator er grei nok, men filmen er ikke en skikkelig hyllest til disse to ikonene. Jeg håper det kommer en ny film med bedre skuespillere og ikke minst få råskapen tilbake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.