Visit my YouTube channel here.

Predator (1987)

predator

Poncho: You’re bleeding, man.
Blain: I ain’t got time to bleed.

Predator er en av Arnold Schwarzeneggers beste filmer. Filmene som han har gjort seg mest bemerket i er Terminator filmene, Conan, og Predator. 80-tallet var virkelig Arnold Schwarzenegger sitt store tiår. Sammen med Sylvester Stallone og Jackie Chan, fantes det ikke større actionhelter på den tiden som jeg kan huske. Det var den tiden gutta hadde store muskler og enda større våpen. Predator setter standarden med en gang når Dutch og Dillon tar et skikkelig håndgrep når de hilser, og bicepsen buler ut på begge. Rett og slett herlig!

Predator er en film som består av to halvdeler. Den første halvdelen ser vi nesten ikke Predator i det hele tatt, og det blir fokusert på redningsoperasjonen og tøffe kommentarer. Predator har en herlig atmosfære under denne halvdelen, og James McTiernan holder igjen desserten veldig lenge. Noe som var et klokt valg spør du meg. Det er denne tålmodigheten som gjør Predator til en klassiker.

Den andre halvdelen består av at Dutchs medsoldater blir drept en etter en, og det blir Dutch mot Predator i en stor finale. Selv om filmen på dette tidspunktet har mistet mye av atmosfæren og spenningen, klarer den fremdeles og engasjere når Dutch leker Rambo på slutten. Effektene på Predator og effektene totalt sett er i toppklasse. Man kan nesten ikke tro at Predator ble laget i 1987.

Predator er en skikkelig guttefilm som byr på tøffe mannfolk og store våpen. Filmen er rå og brutal, og byr på alt man kan ønske seg av denne type film. Predator vil alltid bli husket som en liten klassiker.

9

2 thoughts on “Predator (1987)”

  1. Støttes! En ekte Arnold klassiker. Utrolig mange små godbiter i denne filmen – tenker da på kommentarer som «I knew these men, they were green berets out of fort brag”, til mini-gun scenen.

    1. Ja, Predator har mange fine one-liners/replikker. De forsvant vel på midten-slutten av nittitallet. Savner den tiden, var så mye gull når filminteressen begynte å blomstre på 80-tallet. Det var tiden da menn var menn, og ikke noe midt imellom som i dag. Samme kan vel sies om fotballespillere også. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.