Visit my YouTube channel here.

Harsh Times (2005)

harsh times

I see dumb people.

Harsh Times er veldig lik Training Day, og det er det en god grunn til. David Ayer var manusforfatter til Training Day, og Harsh Times er hans første film som regissør. Allerede i starten ser man likhetene med Training Day, da kameratene kjører rundt i Davis sin bil og oppsøker bråk.

Der Training Day har interessante rollefigurer og mye spenning, handler Harsh Times om to bestevenner, der Davis er en gammel krigsveteran som sliter med gamle traumer som stadig blir verre og verre. Harsh Times fokuserer veldig på Davis og hans kamp mot seg selv, og vi blir veldig godt kjent med Davis. Vi kommer godt under huden hans.

Harsh Times er spennende til tider, men har veldig mye dialog som gjør filmen litt kjedelig i perioder. Training Day var spennende hele tiden. Selv om man i Training Day ikke hadde denne karakterdybden som Harsh Times har, så hadde Training Day mer interessante rollefigurer som satte sitt preg på filmen. Utenom Davis, har ikke Harsh Times disse rollefigurene. Det ødelegger litt av helhetsinntrykket.

Christian Bale som spiller Davis, gjør som alltid en strålende jobb. Det er Christian Bale som er hele filmen. Mike Alanzo som blir spilt av Freddy Rodriguez, blir for anonym når han spiller mot Christian Bale. Han gjør en bra rolletolkning, men hans rollefigur er av den forsiktige typen. Det er alltid de sprø rollefigurene som stjeler showet, og Mike er ikke sprø nok.

Harsh Times er en god film i perioder, men som har litt for lite spenning og for lange dialoger. David Ayer burde ha trimmet spilletiden ned med rundt 20 minutter. Det hadde hjulpet en del med tempoproblemene i filmen.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.