Visit my YouTube channel here.

Rescue Dawn (2006)

rescue-dawn.jpg

No, I never wanted to go to war. I just wanted to fly.

Dieter Dengler skal ut på sitt første bombetokt. Flyet hans blir skutt ned, og han blir tatt til fange. Han blir satt i en Vietcong fangeleir, og der treffer han selvsagt andre fanger. Noen av dem har vært der noen år, og det begynner å rable for en av dem. Dieter Dengler er en utålmodig mann og han vil rømme. Først må det planlegges, og han må få med seg de andre på denne planen. Ikke alle er like villige til å rømme, men etter hvert blir det matmangel og da er fangene i denne leieren de første som må forsvinne. Det blir en kamp mot klokka for Dieter Dengler og resten av fangene.

Filmen er basert på sanne hendelser. Regissør er Werner Herzog, og i hovedrollen finner vi Christian Bale som Dieter Dengler. Grunnen til at jeg hadde så store forventninger til denne filmen var pga. Christian Bale. Jeg behøver egentlig ikke å si noe mer om denne mannen som er en av verdens beste skuespillere. Og ja, han leverer igjen. Christian Bale er kjent for slankingen sin i The Machinist. Han er god og rund i starten av Rescue Dawn, og på slutten ser han ut som et lik. Christian Bale lever seg inn i rollefigurene sine, og det er nesten rørende å se en mann som har så yrkesstolthet og brenner for det han gjør.

Handlingen i Rescue Dawn foregår i jungelen og fangeleieren. Filmen er spennende hele veien. Det jeg savnet var mer personlighet til de onde fangevokterne. De fikk fine navn, men veldig lite skjermtid. Ved siden av Christian Bale, ble jeg imponert over Gene som blir spilt av Jeremy Davies. Måten han spiller den nevrotiske Gene på er imponerende, og han får Gene til å bli en karakter man ikke kan stole på i det hele tatt.

Rescue Dawn er en fantastisk god film. Vi følger en mann som aldri gir opp, uansett hvilken odds han har i mot seg. Jeg trodde ikke Rescue Dawn skulle være så spennende som den var. Man får også servert fine naturbilder og flott filmmusikk. Rett og slett en flott filmopplevelse.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.