Visit my YouTube channel here.

300 (2007)

300

My children, gather round! No retreat, no surrender; that is Spartan law and by Spartan law we will stand and fight… and die. A new age has begun. An age of freedom, and will know, that 300 Spartans gave their last breaths to defend it!

300 har fått mye skryt. 300 er først og fremst en film for gutta. Her er det masse blod og kroppsdeler som flyr rundt i sakte film. Jeg må si at jeg ble litt skuffet over 300. For det første er dialogen til tider meget pinlig å høre på, og det hjelper heller ikke at skuespillerne uttrykker seg slik at man tror man er på teater. Dette er egentlig flisespikkeri, for man ser ikke denne filmen for dialogen. Det blir litt for mye prat til tider, og for lite vold.

Kampscenene er ok, men der forventet jeg mye mer. Det er greit at man kan bruke sakte film til tider, men her blir det for mye. Kampscenene i seg selv er ikke direkte imponerende, og de blir for like kamp etter kamp. Heldigvis kommer det en sterkere rollefigur som får fart på sakene etter hvert. Men hva var poenget med Xerxes? Hadde forventet at han skulle være den sterkeste krigeren, men det eneste han kan er å få folk til i knele. For en pingle!

Regissøren burde ha kuttet ned mye når det gjelder de politiske scenene med dronningen. Uinteressant og fjollete var disse scenene. Den siste kampscenen i 300 skal normalt være desserten i denne type filmer, men det er den ikke her. Den var kort og ikke imponerende i det hele tatt når man ser tilbake på noen av de tidligere kampscenene.

300 sterkeste side er filmmusikken, deretter kommer det visuelle. 300 er en meget vakker film til tider. Her er det mye CGI bruk, veldig mye! For meg er det filmmusikken jeg vil huske best etter å ha sett 300.

300 har fått altfor mye skryt, for så god er ikke denne filmen. Den har sine øyeblikk, men de er for få og veldig korte.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.