Visit my YouTube channel here.

Alien 3 (1992)

You’ve been in my life so long, I can’t remember anything else.

Alien 3 var det mye rot med. David Fincher er regissør, og dette var hans tredje film som regissør. Alien 3 starter meget bra, og går tilbake til den første filmen når det gjelder å bygge opp atmosfære. Jeg vil si at åpningssekvensen i Alien 3 er den beste av alle Aliene-filmene.

Den første timen er som sagt bra, men så begynner nedturen. Nå så jeg Director’s Cut-utgaven som har en spilletid på rundt 140 minutter, og de siste 80 minuttene av filmen var en sann lidelse. Det er så mye dialog, og når man har hardbarkede fengselsfugler som ikke har noe form for karisma, så blir dette fryktelig kjedelig. Filmen trengte noen interessante rollefigurer, men de som kunne ha levert varene dør allerede etter en time.

Ikke les dette avsnittet hvis du ikke har sett filmen. Hvorfor man valgte å drepe den mest interessante rollefiguren, Clemens, som blir spilt av Charles Dance, skjønner jeg ikke den dag i dag. Dette er en meget god skuespiller, og jeg vil gå så langt å si at denne rollefiguren var sjelen til filmen. En annen viktig rollefigur var fengselsdirektøren som også ender opp med å dø en tidlig død. Og da blir man sittende igjen med en uinspirert Sigourney Weaver og resten av den dølle gjengen. For der Sigourney Weaver imponerte stort som skuespiller i Aliens, så gjør hun det ikke her.

Alien har i denne filmen forandret seg litt, og det er ikke til det bedre. Nå er fargen forandret så det matcher omgivelsene, og Alien har blitt veldig rask og kan løpe i taket. Alien sitt bevegelsesmønster passer ikke i det hele tatt, og det ser mildt sagt rart ut. Effektene er i de fleste tilfellene elendige når det kommer til Alien, og ikke minst på slutten når Ellen Ripley bestemmer seg for å falle ned i et flammehav som ser helt for jævlig ut.

Hadde filmstudioet fulgt det originale manuset der Ellen Ripley havner på en planet der det meste er bygd opp av tre, da tror jeg at resultatet hadde blitt mye bedre. Men istedenfor så tar man noen elementer fra det originale manuset og ødelegger det med kjedelige omgivelser og rollefigurer. Det er alltid noen såkalte smarte karer som tror de vet best som ødelegger for kreativiteten, og Alien 3 er et offer for dette.

Nei, dette var dårlige greier. Hvordan det er mulig å få en Alien-film til å bli så kjedelig er ufattelig. Det handler nesten ikke noe om Alien i filmen egentlig, handlingen foregår rundt fanger som prater piss, og vi skal komme under huden på dem så vi føler med dem når de blir drept en etter en. Hva pokker er dette for noe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.