Visit my YouTube channel here.

Aliens (1986)

Ellen Ripley må reise tilbake til planeten LV-426.

Alien av Ridley Scott satt virkelig standarden i denne sjangeren. Alien er fremdeles den beste filmen i serien. James Cameron er regissør i Aliens, og det merkes godt. Spenningen er vekk, og ikke minst det visuelle mangler i mine øyne. Alien var en spenningsfilm med utrolig nerve, mens Aliens er en ren actionfilm. Her er det marinesoldater med store våpen som knerter ned Aliens for harde livet, og i denne filmen føles ikke skapningene så truende lenger. Den beste formelen er den som Ridley Scott brukte i den første filmen, det vil si vanlige mennesker som ikke har store våpen. De er sårbare, og da blir Alien en virkelig truende og ekkel skapning.

Nå så jeg jeg forlengede utgaven, og hele filmen blir altfor lang. Det er det samme jeg følte med Terminator 2: Judgment Day. James Cameron har et problem der han klarer å få relativt gode actionfilmer til å bli middelmådige filmer. Han er etter min mening ikke god nok med karakterbygging og dialogscener, og det er så mange scener som er altfor lange og som man ikke behøver i Aliens. Aliens skulle minst vært trimmet ned med 45 minutter. Jeg liker starten av filmen, men når de lander på LV-426, begynner nedturen. Det skjer nesten ingenting i filmen før det gjenstår en halvtime igjen, og da har det nesten gått to timer av filmen. Når ikke filmen er spennende, blir det veldig kjedelig i lengden, og forholdet mellom Ellen Ripley og Newt fungerer ikke i mine øyne.

Det som er positivt er at Sigourney Weaver får spille på et større register enn hun fikk i den første filmen. Hun viser at hun er som skapt for denne rollen, og hun tar aldri helt av som Linda Hamilton gjorde i Terminator 2: Judgment Day. Resten av skuespillerne gjør en god jobb, men jeg hater militære rollefigurer som oppfører seg som små drittunger. Og det er dessverre tilfellet med disse rollefigurene. Bill Paxton som Hudson, og ikke minst Jenette Goldstein som Vasquez. Herregud, for noen idiotiske rollefigurer!

Filmen er ikke så fæl som jeg skal ha det til, men Ridley Scott gjorde en så strålende jobb at ingen har klart å følge etter i hans fotspor. Man ser virkelig forskjellen mellom Ridley Scott og James Cameron i Alien-filmene. Ridley Scott er noen klasser over som regissør, selv om det er to forskjellige filmer, har Ridley Scott flere lag som regissør enn James Cameron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.