Visit my YouTube channel here.

Alien (1979)

Nostromo får besøk, og skapningen er ikke vennlig.

Alien, regissert av Ridley Scott, er en av de beste filmene i denne sjangeren. Det er litt sprøtt å tenke på at denne filmen ble laget i 1979, for filmen var så langt foran de andre filmene i denne sjangeren. Nesten ett tiår og vel så det. For jeg vet rett og slett ikke om det er noen andre filmer som er i nærheten av denne. Aliens er selvfølgelig nærme, men Alien satt en standard som jeg ikke tror noen har klart å følge.

Svakheter er det selvsagt, og det er en grunn til at vi ikke ser så mye til denne skapningen, for den er stivere enn Robocop. Men det som gjør denne filmen til en vinner i mine øyne er det visuelle som er noe av det beste jeg har sett. Alien i seg selv har aldri vært noe skremmende for meg, det som er skremmende er det visuelle og bruken av lys. Det er helt rått og se hvordan Ridley Scott klarer å få triste mørke korridorer til å bli skremmende og intense uten at Alien er i nærheten med kun bruk av lysflimmer. Noen spoilere kommer nå. Når Alien har gjemt seg i skipet til Ripley, og hun forsøker å få den til å bevege seg, og man ser hvordan man bruker lyset i denne scenen, er så rått at jeg ikke har ord. Mer intens scene skal du lete lenge etter.

En klassiker som kan beskrives best slik. Jaws (Haisommer) ombord et lasteskip. For man ser ikke mye til skapningen som lager et helvete for besetningen ombord, og det er det Spielberg også gjorde med Jaws. Men jeg finner haier skumlere enn Alien. Men atmosfæren som skapes i Alien er noe av det beste som er gjort, og det er fakta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: