Alien: Covenant (2017)

Michael Fassbender vs. Michael Fassbender.

Mannskapet om bord et romskip som frakter flere tusen kolonister, fanger opp et nødsignal og mannskapet oppdager en planet der det befinner seg noe svært farlig. De forrige menneskene som besøkte denne planeten var dumme, men denne gjengen tar kaka!

Jeg regner med at de fleste så frem til at Ridley Scott skulle lage en ny Alien-film. Han lagde delvis en Alien-film med Prometheus, en film som i starten ikke skulle ha noen kobling til Alien-universet. Veldig!

Men så viser det seg at godeste Ridley Scott kobler Prometheus sammen med Alien: Covenant, og resultatet er begredelig. Man kan si mye rart om Alien 3 og Alien Resurrection, men de filmene forsøkte i det minste å skape noe nytt og de hadde i det minste sin egen identitet. Det samme kan man si om Prometheus, en herlig film, selv om den også hadde dumme karakterer.

Alien: Covenant grenser nesten til å være et jævla makkverk. Det man forbinder med en Alien-film, det finner man ikke her. Dette føles ikke ut som en Alien-film, atmosfæren er ikke til stede, filmen er ikke skummel og karakterene er svært svake.

Tempoet er tregt, temaet som film tar opp ble fortalt mye bedre i Prometheus. Vi får se for mye til Michael Fassbender som spiller to kjedelige karakterer i denne filmen. Hans karakterer prater for mye, og man føler at man ser en dummere og innholdsløs utgave av Prometheus, en film jeg likte svært godt.

Jeg elsket atmosfæren i Prometheus, den gjorde det meste riktig når det gjaldt å bygge opp en spennende atmosfære og følelsen av at her har ikke mennesker noe å gjøre. Man følte at menneskerasen lå tynt an, og at man oppsøkte noe mektig og stort som kunne utrydde menneskerasen. Det er slik man lager en god spenningsfilm!

Men Alien: Covenant er bare noe generisk møl som ikke har noe nytt å gi eller si oss. Det er en tom og innholdsløs film. Pokker, jeg trodde ikke jeg skulle si det, men jeg ser heller AVP: Alien vs. Predator igjen enn å se Alien: Covenant igjen!

Det skjer heller ikke mye spennende her, når det først skjer noe spennende så kan det ikke bli mer generisk. Engasjert ble jeg ikke, ikke ble jeg glad for å se hvordan den Alien vi i dag kjenner ble skapt. Filmen og skuespillerne er så jævla tomme, hvor er gnisten og gleden av å være med i en Alien-film?

Dette er rett og slett en sjarmløs film. Ridley Scott burde legge karrieren på hyllen, for han er ikke til å gjenkjenne i Alien: Covenant som regissør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.