Visit my YouTube channel here.

Go (2001)

go

Sugihara er en nordkoreansk gutt som har bodd hele sitt liv i Japan sammen med sin mor og far. Sugihara skifter sitt statsborgerskap fra nordkoreaner til sørkoreaner. Han slutter på sin nordkoreanske skole og begynner på en japansk skole. Det liker ikke hans gamle venner fra den nordkoreanske skolen, og beskylder han for å være en landsforræder. Sugihara får det ikke lett på sin nye skole heller. Det stygge skjellsordet zainichi blir stadig slengt etter Sugihara. Heldigvis har Sugihara en fordel. Hans far var en tidligere bokser, og han har lært Sugihara å bokse siden han var en liten gutt. Sugihara kan slå fra seg, det får hans medelever merke. En dag treffer han sin første kjærlighet Sakurai, og han ser lysere på livet. Men han forteller henne ikke om at han er egentlig en koreaner, da han er redd for at hun ikke skal like ham lenger.

Dette er min kjærlighetshistorie forteller Sugihara i starten av filmen. Og for en kjærlighetshistorie det der. Det er ikke lett å være en koreansk tenåring i Japan får vi erfare. Go havner i kategorien tenåringsdrama. Filmen er alvorlig, men man kan ikke annet å le av noen scener som blir ufrivillige morsomme. Når Sugihara havner hos rektor etter at han går amok på basketballbanen, og det første hans far gjør når han entreer rommet er å grisebanke Sugihara. Den scenen er en klassiker. Etterpå ber moren til Sugihara at han skal takke sin far for at han ikke ble utvist fra skolen.

Det er tre hovedpersoner som går igjen i filmen, men det er Sugihara og hans far som er høydepunktet i Go. De har en utrolig kjemi i hver eneste scene. Personen som spiller Sugihara, Yôsuke Kubozuka, har blant annet medvirket i Ping Pong der han igjen viser hvilken god skuespiller han er. Denne gutten kan virkelig spille! Kroppsspråket han viser med Sugihara er fantastisk. Du kan bare se på Sugihara og du føler hans frustrasjon, sinne og hvordan det er å være Sugihara i Japan.

Liker du sjangeren tenåringsdrama, så er dette en av de beste filmene som har blitt laget. Her får du slåsskamper, kul musikk, kjærlighet og en flott fortelling om hvordan det er å være utenlandsk tenåring i Japan.

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.