Visit my YouTube channel here.

Darkness in the Light (2001)

darkness in the light jp

En mann blir arrestert av politiet og anklaget for å ha laget saringass og drept mange personer med denne gassen. Men har politiet tatt riktig mann?

Darkness in the Light er basert på en sanne hendelser når en kult i Japan terroriserte befolkningen med saringass. Politiet er helt sikre på at det var kun en mann som var ansvarlig for det første gassangrepet, men den siktede sier hele tiden at han er uskyldig.

Poenget med Darkness in the Light er å vise hvor mye makt mediene har. Hvis mediene sier at den siktede er skyldig så vil den siktede virkelig få store problemer. Det hjelper heller ikke når man blander inn japansk ære, for politiet vil jo selvfølgelig ikke miste ansikt.

Som nordmann så vet jeg ikke så mye om denne hendelsen og alt som foregikk under etterforskningen. Men jeg fant filmen interessant, provoserende og samtidig trist når vi lever i et samfunn hvor enkelte personer vil gjøre alt for å tiltrekke seg seere og lesere, og når politiet som skal beskytte og tjene folket ikke gjør jobben sin godt nok og de vil heller ikke ta ansvar hvis de gjør feil under etterforskningen.

Det er interessant å se hva som skjer med den siktede og nyhetskanalen vi følger i denne filmen. Vi får se arbeidsrutinene til de ansatte som jobber for nyhetskanalen, og hvordan enkelte sponsorer kan gjøre livet vanskelig for nyhetskanaler når de er ute etter å fortelle sannheten.

Jeg likte virkelig Darkness in the Light. Som jeg sa tidligere i anmeldelsen vet jeg ikke så mye om denne saken, så jeg kan ikke bedømme hvor ærlig Darkness in the Light er som film. Men jeg fant filmen veldig underholdende og velspilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.