Visit my YouTube channel here.

Deep Blue Sea (1999)

deep blue sea

Tre smarte haier har en plan.

I mine yngre dager så hadde jeg litt sansen for filmene til Renny Harlin. Men etter Deep Blue Sea så har ikke mannen levert varene, selv om Exorcist: The Beginning og Mindhunters ikke var så ille. Deep Blue Sea har egentlig gode skuespillere, men de er rett og slett for energiløse i denne filmen.

Dette avsnittet inneholder større avsløringer. Renny Harlin sier at dette er en skremmende film, og da skjønner man at Renny Harlin ikke er blant oss lenger. Filmen har en trykkende atmosfære de første 15-20 minuttene, men så blir Deep Blue Sea forvandlet til en ufrivillig komedie. Jeg ble sittende å le flere ganger, og det var ikke for at filmen hadde noen komiske øyeblikk eller gullkorn som den selv er klar over. Filmen har muligens den latterligste scenen jeg noensinne har sett i en film, og det er når haiene dreper sitt første offer. Og når man presterer å kvitte seg med en rollefigur på denne måten, så lover ikke dette godt. Filmen har tre til fire latterlige drapsscener, og folk flest har vel Russell Franklin som den beste. For min del så er det ikke noe som slår den første scenen når den første rollefiguren takker for seg.

De mekaniske haiene er meget godt laget, i hvert fall mye bedre enn haien i Jaws. Men dataeffektene som blir brukt ser helt for jævlige ut når CGI-haiene river i stykker sine ofre. Renny Harlin sier at det er virkelig vanskelig å se hva som er animatronics og CGI. Hallo Renny, Jorden kaller!

Så er det filmmusikken. Kjenningmelodien er meget bra og ekkel. Men når filmen avslutter med en låt som passer i filmer som Armageddon og The Rock, så ble jeg meget forvirret. Det skjer faktisk i flere scener der filmmusikken passer bedre i en helt annen sjanger. Jeg har vel så å si aldri hørt mer upassende filmmusikk enn det som blir levert her.

Deep Blue Sea har jeg alltid hatt sansen for, men nå fikk jeg meg en oppvåkning. Det er en energiløs film med irriterende rollefigurer som man ikke får noe forhold til da de fleste er usympatiske. Filmen er ikke spennende, og føles til tider uferdig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.