Visit my YouTube channel here.

Due Date (2010)

I’m sorry I spat on your dog. I have no recollection of that.

Due Date har sine øyeblikk der man kan le og humre litt, men lattermusklene fikk ikke like mye trim som forventet. Kjemien mellom Zach Galifianakis og Robert Downey Jr. stemmer ikke, den er bare ikke der. Zach Galifianakis må nå vise en annen side av seg selv, ellers vil han bli fort glemt. Han spiller nesten hele tiden den samme rollefiguren, han er ikke like slitsom som Jim Carrey, men begge to behersker ikke komedie like godt som man skulle tro.

Dette er en film som låner det meste fra Planes, Trains & Automobiles. Her finner man ikke en John Candy eller Steve Martin i storform. Robert Downey Jr. er ikke i mine øyne en komiker, han er en skuespiller som kler mørke og seriøse roller. Når da kjemien ikke er der, blir Due Date en ganske masete og sjarmløs film som blir reddet av litt spytting, en herlig utforkjøring og en ganske så vill biljakt. Noe positivt er det å spore i Due Date, den er ikke helt borte selv om jeg skriver mest negativt om den.

Det er også en del kjente skuespillere her i mindre biroller. Hva de gjør her skjønner jeg ikke. Jamie Foxx får ingenting å jobbe med, Michelle Monaghan er bare gravid og ikke like vakker som hun pleier å være. Eneste som får vise seg frem er Danny McBride. Han stjeler alltid showet når han først setter igang. Spytteklysen er bare herlig, det samme kan sies når Robert Downey Jr. spytter på hunden til Zach Galifianakis. Juliette Lewis trodde jeg ikke kunne bli eklere, jeg tok skammelig feil. Jeg er glad for at jeg ikke knuste plasmaskjermen, det var like før jeg tok koppen jeg hadde i hånden og kastet den på skjermen for å skåne øynene mine.

Første halvdelen er ikke mye å skryte av. Det blir bedre i den andre halvdelen, men når kjemien ikke stemmer, når Zach Galifianakis ikke sjarmerer og bare irriterer og Robert Downey Jr. ikke kler denne type roller, da klarer ikke Due Date å hamle opp med Planes, Trains & Automobiles. Det er bare en John Candy, rettere sagt var, hvorfor er det så vanskelig å finne en ny en? Verden trenger en ny sjarmerende tjukkas med karisma og glimt i øyet. Zach Galifianakis er ikke en av dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: