Visit my YouTube channel here.

Tropic Thunder (2008)

Now I want you to take a step back… and literally fuck your own face!

Ben Stiller er regissør og spiller selv hovedrollen i Tropic Thunder. Vi har to gode rollefigurer som blir spilt av Robert Downey Jr. og Jack Black. Må nevne en tredje som ikke har like mye skjermtid, men som gjør en fantastisk jobb. Mannen jeg snakker om er selvsagt Tom Cruise, han er fantastisk som en av tidenes største drittsekker.

Tropic Thunder er en actionkomedie som er best når det er action. Bare så synd at det blir lite action og for mye dialog som ikke sitter helt. Tropic Thunder har det problemet at det blir for mye skravling og lite moro. Dialogen er til tider meget svak, men plutselig kan Ben Stiller glimte til med noen flotte scener før det igjen dabber av og man blir sittende å vente på actionscenene. Actionscenene lukter det svidd av, og jeg må si jeg ble overrasket over disse scenene. Jeg lurer på hvordan Tropic Thunder ville vært som ren actionfilm uten for mye komedie. Filmen ser bra ut og filmmusikken sitter som et skudd, jeg tror nesten at filmen hadde blitt en fin actionfilm. Kanskje Ben Stiller vil overraske en dag og lansere en hardbarket actionfilm. Det virker som om han har øye for hvordan actionscener skal filmes og bygges opp.

Tropic Thunder er ikke den beste Ben Stiller-filmen jeg har sett. Av trekløveret er det faktisk Jack Black som er den morsomste der han kan minne meg om utbrent Tom Sizemore. Selv om jeg ikke verdsetter Jack Black særlig høyt, må det sies at han igjen viser at han ikke egner seg for en ren hovedrolle. Han blir for slitsom, her er balansen helt perfekt og han leverer en av sine bedre rolletolkninger som en kloning av Tom Sizemore. For mye Jack Black ødelegger filmer, men i en mindre birolle pleier han å stjele showet. Sier du navnet Tropic Thunder er jeg ganske sikker på at de fleste vil forbinde Robert Downey Jr. med filmen. Det er sikkert mange afrikanere som vil føle seg støtt, men det driter jeg i, for rollefiguren er verdt sin vekt i gull. Jeg elsker scenen når han møter veggen og leter etter sin identitet, en herlig scene som jeg alltid vil huske. Robert Downey Jr. Er en stor skuespiller med mange demoner. Det er bra at det går bedre for ham nå, Hollywood trenger denne karen. Ben Stiller synes jeg er svak. Hans rollefigur er ikke særlig morsom eller interessant, eneste morsomme er når han spiller evneveik, da får jeg alltid trimmet lattermusklene. Scenen med en stor panda er ikke morsom i det hele tatt. Det er en scene jeg blir flau av, scenen hører mer hjemme i Hot Shots!

Jeg blir alltid forvirret når jeg setter med ned i godstolen og setter på Tropic Thunder. Filmen er like forvirret som Kirk Lazarus, den blir til tider litt for seriøs til å være en actionkomedie, tonen spesielt hører ikke helt hjemme i en parodifilm.

2 thoughts on “Tropic Thunder (2008)”

  1. Förvirrat var ordet. 😉
    Tropic thunder känns som en film som inte vet vad den själv vill, precis som du skriver. Den vill vara allt men blir bara nåt halvdant mitt-emellan istället. Det är synd.

    Tom Cruise rollfigur skulle kunna klippas ut och göras om till en huvudroll i en ren komedi och dom andra kunde få göra en ren splatteraction. Då vore jag nöjd – och du med tror jag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.