Visit my YouTube channel here.

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Don’t worry, I saw Lord of the Rings. I’m not going to end this 17 times.

Første gang jeg så Kiss Kiss Bang Bang, likte jeg filmen, men jeg ble ikke helt bergtatt. Nå satt filmen som et skudd. En enkel historie med vittig dialog og fantastiske skuespillerprestasjoner. Val Kilmer og Robert Downey Jr. har herlig kjemi, Michelle Monaghan er deilig og storspiller hun også. Jeg våger å påstå at dette er den beste rolletolkningen Robert Downey Jr. har levert så langt i karrieren. De fleste setter nok pris på denne karen. Han er alltid så avslappet og trygg i det han gjør, han underspiller på en perfekt måte. Han er naturlig, og det er det ikke mange som er.

Regissør Shane Black har kun regissert Kiss Kiss Bang Bang. Det er merkelig å se på hans merittliste. Han har skrevet manus til actionfilmer som f.eks. Lethal Weapon-serien og The Last Boy Scout. Han har også medvirket i noen actionfilmer, Predator (Hawkins), for å nevne noen. Det er ganske utrolig at en sånn type klarer å lage en så elegant og leken film som Kiss Kiss Bang Bang.

Kiss Kiss Bang Bang er en herlig film med artige rollefigurer og en lett og lystig detektivhistorie.

4 thoughts on “Kiss Kiss Bang Bang (2005)”

 1. Hmm, jeg liker skuespillerne, kanskje jeg skal se på denne. Grunnen til at den ikke er på listen min er at jeg trodde dette var en remake av en Italiensk film fra 1966 eller 1967? som jeg av en eller annen grunn har sett for mange år siden og hatet, dessuten liker jeg generelt remakes dårlig, jeg synes det vitner om dårlig fantasi da det finnes så uendelig mange temaer og historier man kan lage film av. For meg virker remakes som ett uendelig bortkasting av talent og kreativitet. Men dette er visstnok en original manus med tilfeldigvis samme navn tror jeg?

  1. Nei, dette er ikke en remake. Den fra 66 er vel en spionfilm. Skal visstnok være basert på en bok, etter det jeg leste på Wikipedia.

   Deilig å se Robert i en annen rolle før Iron Man og Sherlock, Kiss Kiss er bare herlig. Tror du vil like den.

   Nyinnspillinger var jeg sint på før, men det kommer litt an på også. The Thing er jo konge, jeg likte Evil Dead. Men de fleste asiatiske nyinnspillingene som blir laget i Hollywood er grusomme. Kulturkrasj deluxe. Let the Right One In var bare tull, og det er her jeg får litt problemer når man lager nytolkninger kun noen få å etter at originalen kom ut.

   Mulig du og jeg også er ute etter forskjellige filmer, jeg er altetende, noe du ikke er, har jeg fått inntrykk av (substans). Da kan jeg sette mer pris på hva moderne teknologi kan gjøre, men det kan også ødelegge. Liker best praktiske effekter selv. Så jeg havner nok mellom to stoler. 🙂

 2. Må også nevne at Val Kilmer er en av mine favoritter. Når jeg sier det er det ofte folk sier “men han er jo så slitsom” “alle hater ham” “han plager regissørene og med skuespillerne til døde” “han er en usympatisk type”. Den type argumenter har altid gjort meg småforbannet og jeg er en vanskelig å gjøre sint, siden jeg stort sett har ett lett og ironisk tilnærming til livet. Jeg hater uvesentligheter og toppen av alle uvesentligheter er hvilke problemer denne mannen lager for sine kollegaer, det er jo deres problem og ikke mitt, jeg skal bare se de faans filmene jeg, ikke jobbe med fyren. 😀

  1. Noe av det samme som skjedde med Christian Bale det, under Salvation-innspillingen. Jeg holdt med Bale jeg, ikke hans feil når en person ikke er våken. Plutselig begynte folk å misslike ham. Han var så slem altså!

   Samme som deg, jeg er ute etter å se filmen. Mitt problem er når jeg ikke tåler trynet på skuespilleren, og spesielt hvis det er en middelmådig eller en elendig skuespiller. Da får jeg problemer.

   Alltid likte Kilmer jeg også, fantastisk skuespiller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.