Visit my YouTube channel here.

Please Teach Me English (2003)

Nå er det på tide å lære engelsk!

Please Teach Me English er nesten en typisk sørkoreansk kjærlighetskomedie. Da er det ingrediensene kjærlighet, komedie og drama som gjelder. Filmen overrasker aldri, men den føltes litt annerledes ut da dette sikkert er den første filmen som handler om en gruppe med sørkoreanere som skal lære seg å prate skikkelig engelsk. Og det er her komedien er, for det er helt tragisk å høre engelsken som kommer ut fra kjeften til elevene. Nesten Petter Solberg klasse, bare litt verre!

Den kvinnelige sentrale rollefiguren i filmen er bare et irritasjonsmoment. Jeg hatet virkelig denne sære rollefiguren. Heldigvis spiller Hyuk Jang motparten hennes, og mannen er som vanlig sikker som banken i denne sjangeren. Han er best kjent for Volcano High og Windstruck. Han har utstråling og karisma. Man blir virkelig glad hver gang fyren dukker opp på skjermen. Merkelig at han ikke får flere hovedroller, han er noe utenom det vanlige.

En morsom film i perioder, men mye av filmen blir ødelagt av den irriterende rollefiguren Na, Yeong-ju. Hennes væremåte er slitsom. Når filmen går mot slutt blir det drama i beste sørkoreanske stil. Da steg kvaliteten, og jeg irriterte meg ikke over sjangerblandingen som jeg pleier å gjøre. Det er selvsagt positivt.

Please Teach Me English er absolutt en film som er verdt å få med seg i en ellers utvannet sjanger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.