Visit my YouTube channel here.

Eden Lake (2008)

Et kjærestepar får alvorlige problemer når de begynner å bråke med en ungdomsgjeng. En hyggelig tur ut i skogen utvikler seg til å bli et mareritt.

Jeg er drittlei av filmer som Eden Lake. Jeg har sett så mange av denne typer filmer opp gjennom årene. Eden Lake byr ikke på noe nytt i det hele tatt. Det er en klisjépreget film med store svakheter. Den største svakheten er kjæresteparet og de pinglete ungdommene. Kjæresteparet, spesielt mannen, er en fordømt idiot som fortjener det han får. Det lukter trøbbel lang vei, men denne idioten skal absolutt tøffe seg for kjæresten. Ring politiet eller ta en lang gåtur hvis mobiltelefonen ikke har dekning. Haik til byen hvis mobiltelefonen er stjålet, for når denne gjengen klarer å sykle til Eden Lake så kan det umulig være så langt unna til nærmeste by. Ikke nok med det er han frekk nok til å begå innbrudd. For en idiot! En slik type skal man få medfølelse for?

Det er et godt poeng i Eden Lake. Ungdomskriminalitet, konsekvenser og dårlige foreldre. Dårlige foreldre som slår og drikker, dårlige foreldre som neglisjerer sine barn. Mindreårige slipper billig unna i dagens samfunn, noe de ikke burde gjøre. Gi dem samme straffer som voksne, ikke la dem slippe unna. Uskyldige borgere blir rammet og etterlatt, de skyldige får utdannelse og hjelp. Hallo?

Eden Lake er som sagt en film som er klisjépreget. Liker du å se noen få drap, en film uten spenning og en kvinne som blir en drapsmaskin etter at hun bader i avføring, da kan Eden Lake sikkert være noe for deg. Jeg fant det ikke særlig interessant å se rollefigurene løpe rundt i en skog i nesten en time. Gjemsel og få drap er kjedelige nå. Slutten i grunn er idiotisk, men samtidig får regissøren frem budskapet. Mer vil jeg ikke si.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: